Contact

E-mail: rft@forter.ro
Telefon: 021-318 22 47

Publicaţia "Revista forţelor terestre" (ISSN 1582-1296) este editată de Statul Major al Forţelor Terestre, apare în format A4, full color, cu periodicitate trimestrială în lunile: martie, iunie, septembrie şi decembrie.

Norme de colaborare
Nu sunt restricţii în ceea ce priveşte persoanele care pot colabora cu revista noastră. Pot trimite articole, pe adresa redacţiei, militari în activitate sau în rezervă, personal civil din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi al Sistemului naţional de apărare ordine publică şi siguranţă naţională, dar şi persoane din societatea civilă, cu respectarea următoarelor condiţii:
• articolele trimise să fie compatibile cu ariile de interes ale revistei, materializate în cele opt secţiuni, enumerate în paragraful următor;
• lungimea textului să nu depăşească 700 cuvinte;
• textele să fie corecte din punct de vedere gramatical, să aibă diacriticele specifice limbii române şi să fie trimise sub formă de fişiere de tip *.doc, *.rtf sau *.txt, acesta din urmă codificat UTF-8;
• textele vor fi ilustrate cu cel puţin două fotografii;
• fotografiile vor fi trimise în fişiere separate, cu rezoluţia de cel puţin 300 ppi, la care se va ataşa un fişier text cu legenda şi numele fotografului sau sursa de unde au fost preluate;
• nu primim materiale traduse/preluate din alte publicaţii sau din alte website-uri autohtone ori străine;
• la semnătură, autorul îşi va trece şi datele de contact pentru lămurirea eventualelor neînţelegeri în legătură cu textul şi pentru a i se expedia două exemplare din ediţia în care a apărut textul trimis;
• articolele care nu respectă integral normele de colaborare nu vor fi publicate, iar textele nepublicate nu se înapoiază.
 

Articolele pot fi trimise pe adresa redacţiei iar autorii trebuie să aibă în atenţie că responsabilitatea integrală a asumării intelectuale a articolelor le aparţine.

Structura revistei
"Revista forţelor terestre" este structurată pe opt secţiuni:
1. Eveniment – cuprinde articole referitoare la principalele evenimente care au avut loc în perioada premergătoare apariţiei revistei.
2. Stop-cadru în forţele terestre – cuprinde materiale jurnalistice din toată gama genurilor jurnalistice referitoare la aspecte din pregătirea militarilor din forţele terestre.
3. Teatre de operaţii – cuprinde articole trimise de către corespondenţii noştri aflaţi în misiuni internaţionale.
4. Oameni sub arme – cuprinde interviuri şi portrete cu personal militar (în activitate sau în rezervă) şi civil din forţele terestre care s-a remarcat cu diferite ocazii (instrucţie, misiuni, activităţi culturale, activităţi sportive, cercetare ştiinţifică, pasiuni etc.).
5. Alma mater – cuprinde ştiri, interviuri şi reportaje din instituţiile militare de învăţământ: Academia Forţelor Terestre, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri, şcoli de aplicaţie, centre şi baze de instruire, colegii militare liceale.
6. Tradiţii militare şi cultură – cuprinde articole referitoare la festivalurile organizate de către Statul Major General sau Statul Major al Forţelor Terestre, activităţi culturale organizate şi desfăşurate la Cercurile Militare din forţele terestre, articole cu temă religioasă sau din domeniul istoriei, proză scurtă. "Revista forţelor terestre" nu publică poezii.
7. Sala armelor – cuprinde materiale jurnalistice de toate genurile, realizate fie în colaborare cu Departamentul pentru Armamente al Ministerului Apărării Naţionale, fie cu ocazia prezentării diverselor tipuri de tehnică militară şi armamente, ori cu ocazia organizării expoziţiilor de profil. De asemenea, sunt publicate informările de presă trimise de diferiţi producători care pot interesa personalul din forţele terestre.
8. Sport în forţele terestre – cuprinde ştiri, interviuri şi reportaje realizate la competiţiile militare naţionale (finalele pe MApN sau pe SMFT) sau la competiţiile militare internaţionale la care a concurat şi personal din Forţele Terestre Române.

Contact