Un spectacol-preambul pentru Festivalul “La oglindă” -ediţia a VII-a

În seara zilei de joi, 21 iulie, în Grădina de Vară a Cercului Militar din garnizoana Bistriţa, formaţiile Cercurilor militare participante la cea de a VII-a ediţie a Festivalului cântecului şi dansului popular "La oglindă", al Cercurilor militare din Ministerul Apărării Naţionale, au susţinut câte un scurt program artistic, ce s-a dorit a fi un preambul al spectacolului din ziua următoare.

Ca de fiecare dată, activitatea a început cu: "Azi am să-ncrestez în grindă/ Jos din cui acum oglindă/ Mama-i dusă-n sat cu dorul/ Azi e singur puişorul/ Şi-am închis uşa la tindă...".

Gazdele au deschis seara cu o serie de cântece interpretate  cu talentat de tinerele voci ale ansamblului "Doiniţa", îndrumate de binecunoscuta interpretă  Cornelia Archiudean Ardelean.

Suita de dansuri argeşene a Cercului Militar Curtea de Argeş, condus de doamna Cristina Anghelina, a încins atmosfera cu ritmuri alerte, specifice zonei folclorice, interpretate cu profesionalism de membrii ansamblului "Posada". Căluşarii au încântat şi de această dată cu prestaţia lor, demonstrând încă o dată, dacă mai era nevoie, că acest dans este unul dintre cele mai valoroase dansuri tradiţionale ale ţării noastre.

Cu o desfăşurare impresionantă de forţe, au urmat gălăţenii. Aşa cum ne-a obişnuit la mai toate festivalurile, doamna Victoriţa Adomnicăi – reprezentanta Cercului Militar Galaţi –, ne-a pregătit o serie de surprize, constând în cântece autentice, culese de la rapsozii populari din zonă.

O interpretare demnă de remarcat, dar mai puţin numeroasă, au avut-o reprezentanţii din Iaşi, Câmpulung Muscel, Braşov şi Oradea.

Microrecitalul cunoscutului interpret ploieştean Nicolae Vicol a surprins şi de această dată, atât prin ţinută, cât şi prin repertoriul ales. Cântecele interpretate, cu o reală încărcătură patriotică, au ajuns la inimile spectatorilor.

Momentele de virtuozitate oferite de dansatorii ansamblului "Doina Crişului" al Cercului Militar Brad, aflaţi la prima participare în cadrul Festivalului “La oglindă”, au fost răsplătite cu ropote de aplauze de publicul prezent.

Reprezentanţii Cercurilor militare din Zalău şi Râmnicu Vâlcea au încheiat spectacolul din prima zi a festivalului, o zi autentic românească, plină de cântec, joc şi voie bună.

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Comentarii