Elevii militari piteşteni îngrijesc mormintele eroilor din Şuici

Cătălin BUNESCU
Publicat pe 14.04.2015

În săptămâna premergătoare  Sărbătorilor de  Paşte, 35 de elevi ai Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre "Basarab I" au efectuat lucrări de întreţinere a mormintelor veteranilor de război din  Cimitirul Eroilor din localitatea Şuici

În săptămâna premergătoare Sărbătorilor de  Paşte, în data de 9 aprilie 2015, 35 de elevi ai Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre "Basarab I",  sub coordonarea  maiorilor Cătălin Bunescu şi Cristian Rădulescu, au efectuat lucrări de întreţinere a mormintelor veteranilor de război din Cimitirul Eroilor din localitatea Şuici.

Într-o zonă de deal, considerată  Poarta Făgăraşului, în localitatea  Şuici se află Cimitirul Eroilor realizat la iniţiativa călugărului Bascoveanul din Tigveni, cu sprijinul locuitorilor comunei, între anii 1919-1920.

În interiorul cimitirului se află o alee străjuită de şiruri de brazi, pe ale căror părţi laterale se găsesc 361 de plăci inscripţionate cu numele eroilor români, dar şi ale militarilor germani, căzuţi în ambele războaie mondiale. La capătul aleii se găseşte o cruce din lemn pe care sunt inscripţionate cuvintele "Eroii noştri", iar de o parte şi de alta sunt două pietre comemorative de dimensiuni mari, ce marchează locul unor gropi comune.

Această activitate a contribuit din plin la conştientizarea respectului faţă de simbolurile naţionale, a valorilor culturale şi istorice ale neamului românesc,  elevii militari arătând  respect şi faţă de morţii foştilor inamici.

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Un secol de automobilism militar
Publicat pe 02.03.2017
Miercuri, 1 martie, la Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă „Mihai Viteazul” (SAUL) din Piteşti, polul automobilismului militar, s-a...

Comentarii