Onor veteranilor de război!

Ceremonie dedicată Veteranilor de Război organizată la Monumentul Eroilor Patriei din Capitală

Ziua de 29 aprilie este dedicată celor care la chemarea ţării au lăsat tot şi şi-au oferit bunul cel mai de preţ, viaţa, pentru apărarea, independenţa şi suveranitatea României - veteranii de război.

În capitală, la Monumentul Eroilor Patriei din Piaţa Eroilor s-a desfăşurat vineri, 28 aprilie, o ceremonie militară de depunere de coroane de flori în memoria eroilor neamului.

Alături de distinşii veterani de război au fost: secretarul de stat şi şef al Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul şi Informare Publică, Nicolae Nasta, directorul Statului Major al Forţelor Terestre, colonel Vasile Ene, reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, ataşaţi militari acreditaţi la Bucureşti şi reprezentanţi ai categoriilor de forţe ale Armatei României.

După oficierea serviciului religios, generalul (rtg.) Marin Dragnea, veteran al celei de-a doua conflagraţii mondiale, a ţinut un emoţionant discurs,din care spicuim:  "Este datoria noastră morală, patriotică, a celor ce au cunoscut ororile războiului dar şi a generaţiilor de azi şi de mâine,  a tuturor locuitorilor acestui pământ strămoşesc, să-i păstrăm mereu în inimi şi în gând pe cei aproape opt sute de mii de militari căzuţi la datorie, atât pe frontul de vest, cât şi pe frontul de est.

Prin tot ceea ce am făcut, ei şi noi, pentru Ţară, vor rămâne pentru totdeauna nepieritori  în inimile noastre, ale celor încă zece mii de veterani care suntem prezenţi la aceste ceremonii organizate de Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne.

Mulţumesc acestor ministere că în toate garnizoanele din Patria noastră se organizează astfel de manifestări de cinstire a celor care au căzut  pentru Ţară, pentru poporul nostru.

Glorie eternă eroilor poporului român şi bravilor săi ostaşi! Dumnezeu să-i odihnească în pace!".

La Monumentul Eroilor Patriei s-au depus coroane de flori din partea Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea militarilor Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul", care au prezentat onorul pe acordurile Muzicii Militare.

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Comentarii