Ziua veteranilor de război, în garnizoana Buzău

Ziua veteranilor de război,  în garnizoana Buzău

 

Pe 28 aprilie 2017, militarii garnizoanei Buzău, în colaborare cu Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război - filiala Buzău şi autorităţile administraţiei publice locale au sărbătorit Ziua veteranilor de război.

Aceasta este o zi specială, un moment de referinţă pentru a cinsti şi omagia venerabilii ostaşi ai ţării, care au oferit de-a lungul timpului lecţia demnităţii şi a patriotismului, pentru că ei, veteranii de război, sunt cei care au demonstrat că iubirea de ţară este cea mai nobilă virtute, pentru care merită şi trebuie să lupţi până la sacrificiul suprem.

Ceremonia militară şi religioasă de depunere jerbe şi coroane de flori, dedicată acestui eveniment, s-a desfăşurat începând cu ora 10.00 la Monumentul Eroilor Neamului din Buzău.

În cadrul activităţii, după intonarea Imnului de stat al României şi săvârşirea serviciului religios, generalul de brigadă (rtr.) Nicolae Enache a vorbit despre însemnătatea acestui eveniment: „ ... anii au trecut, veteranii au îmbătrânit, au părul albit, dar şi astăzi îşi aduc aminte de ororile războiului, de foştii lor camarazi de care s-au despărţit datorită timpului. Azi să-i onorăm prin clipe de adâncă tăcere a reculegerii noastre...”, iar comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general-maior dr. Petrică-Lucian Foca, a transmis veteranilor de război: „...dumneavoastră, veteranii de război, sunteţi pentru noi, copiii, nepoţii şi strănepoţii domniilor voastre, un exemplu de patriotism curat, exprimat prin fapte şi nu prin vorbe meşteşugite, trăit cu suferinţă şi durere în urma rănilor şi mutilărilor, dar, în acelaşi timp, cu demnitate şi cu onoare... Noi suntem bucuroşi şi mândri că şi astăzi călăuziţi paşii celor care poartă haina militară, cu gândul şi cu sfatul, dar mai ales prin exemplul extraordinar de dăruire şi devotament cu care aţi slujit ţara sub Drapelul de luptă tricolor”.

După depunerea de jerbe şi coroane de flori la Monumentul Eroilor, militari din Batalionul 47 Comunicaţii şi Informatică au prezentat un exerciţiu de îndemânare şi mânuire a  armei - Drill Team.

La activitate au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai societăţii civile, elevi, veterani de război, cadre militare în activitate, în retragere şi rezervă.

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Cu ocazia Zilei veteranilor de război, sărbătorită pe data de 29.04.2017, în garnizoana Galaţi au avut loc o serie de activităţi dedicate comemorării...

Comentarii