Zi aniversară pentru Fundaţia “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă”

Maior Silviu-Petru BÂDILIŢĂ
Publicat pe 12.05.2017

A noua aniversare a Fundaţiei “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă”

Vineri, 12 mai, la sediul Statului Major al Forţelor Terestre a avut loc şedinţa aniversară a Fundaţiei “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă”.

La întâlnirea aniversară au participat şeful Statului Major al Forţelor Terestre (SMFT), general-maior Marius Harabagiu, comandantul Componentei Operaţionale Terestre şi locţiitor al şefului SMFT, general de brigadă Dorin Ioniţă, ofiţeri din cadrul SMFT, membri ai Fundaţiei, invitaţi.

Desfăşurată cu prilejul a nouă ani de la înfiinţarea Fundaţiei, adunarea de azi a fost şi prima activitate, în această calitate, a noului său preşedinte. În cuvântul său, general-locotenent (rz.) Ion Ungureanu, căci despre el este vorba, a făcut o trecere în revistă a obiectivelor şi realizărilor organizaţiei, precum şi un scurt istoric al ei. Pentru că nu sunt puţine şi pentru că pot fi regăsite şi pe pagina oficială a Fundaţiei, nu le vom mai menţiona aici, dar amintim că activitatea desfăşurată în cei nouă ani de existenţă a făcut ca aceasta să primească statutul de organizaţie nonguvernamentală de utilitate publică (în anul 2013) şi, de asemenea, „Emblema de onoare a Forţelor Terestre” (în anul 2011).

În discursul său, generalul-maior Marius Harabagiu i-a asigurat pe participanţii la activitate de susţinerea sa şi a structurii pe care o conduce pentru Fundaţia înfiinţată în urmă cu nouă ani de foste cadre militare ale forţelor terestre, Fundaţie care vine, prin întreaga sa activitate, în principal, dar nu numai, în sprijinul oamenilor din această categorie de forţe.

Şeful SMFT a adăugat: „Consideraţi-mă un voluntar al Fundaţiei şi, implicit, un voluntar aflat în sprijinul oamenilor din forţele terestre”, în încheiere urând „La mulţi ani !” organizaţiei sărbătorite.

În cursul şedinţei a luat cuvântul şi fostul preşedinte şi membru fondator al Fundaţiei, general-locotenent (rtr.) Neculai Băhnăreanu. Cu acest prilej, a fost descris traseul devenirii Fundaţiei, dar şi satisfacţia realizărilor din toţi aceşti ani. Neculai Băhnăreanu a precizat că rămâne doar membru al Fundaţiei, decizia sa datorându-se implicării într-un alt proiect, fiind numit preşedinte al unei filiale a "Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere".

La cuvânt a fost invitat şi generalul de brigadă (rez.) Grigore Buciu, în calitate de „mesager” al Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”, în virtutea bunei colaborări dintre cele două organizaţii neguvernamentale, lucru de altfel menţionat în mod explicit. Grigore Buciu a ţinut să mulţumească fostului preşedinte al Fundaţiei pentru faptul că a fost unul dintre susţinătorii morali ai Asociaţiei pe care o reprezintă.

Urăm şi noi La mulţi ani! Fundaţiei “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă” şi la cât mai multe activităţi în sprijinul oamenilor şi, de ce nu, la fonduri cât mai generoase în acest scop.

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Sala de festivităţi a Statului Major al Forţelor Terestre a fost joi, 18 decembrie, gazda spectacolului "Vine, vine Moş Crăciun", organizat de Cercul...

Comentarii