Simpozion "Eminescu" la Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă

Simpozion Eminescu la Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin Luptă

Anul acesta, la 15 ianuarie, naţiunea română a sărbătorit împlinirea a 165 de ani de la naşterea celui supranumit "Luceafărul" poeziei româneşti, poetul Mihai Eminescu.

Pentru a omagia personalitatea celui mai mare dintre poeţii români, Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă "General Eremia Grigorescu" a organizat miercuri, 14 ianuarie, în colaborare cu Universitatea "Lucian Blaga", "Revista Transilvania" şi Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, Simpozionul  omagial cu tema "165 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu".

Simpozionul a debutat cu cuvântul de deschidere al comandantului Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă "General Eremia Grigorescu", colonel prof.univ.dr. Alexandru Rizescu şi comunicarea ştiinţifică "Eminescu. Modelul poetic şi moral", susţinută de conf.univ.dr. Radu Vancu, cadru didactic al Universităţii "Lucian Blaga" şi redactor al "Revistei Transilvania".

A fost urmat la pupitru de conf.univ.dr. Dragoş Varga, de asemenea cadru didactic al Universităţii "Lucian Blaga" şi redactor-şef al "Revistei Transilvania", cu lucrarea "Canonul eminescian, azi".

Colonel prof.univ.dr. Alexandru Rizescu a continuat seria comunicărilor ştiinţifice cu lucrarea "Mihai Eminescu şi unirea spirituală a tuturor românilor".

În încheierea simpozionului, actorii Cristina Stoleriu, Veronica Ariyancu şi Eduard Pătraşcu de la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu au susţinut un recital de poezie, cu care au reaprins în sufletul celor prezenţi bucuria simplă a audierii versurilor geniului liric românesc.

Sărbătorirea deosebitului eveniment a fost marcată şi prin prezentarea unei expoziţii de carte, realizată cu lucrările marelui poet.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Ziua Internațională a Francofoniei
Publicat pe: 22-03-2021
Afişări: 195
Spectacol de muzică populară organizat de Asociaţia Vigisstar
Spectacol de 8 Martie, la Cercul Militar Ploieşti
Publicat pe: 11-03-2021
Afişări: 258

Câștigător în campania ,,#WeAreNATO”
Publicat pe: 22-01-2021
Afişări: 208

Imnul României
Publicat pe: 29-07-2020
Afişări: 594
Cimitirul de onoare al eroilor români și germani din Primul Război Mondial - Municipiul Roman, județul Neamț
ISTORIC "CULTUL EROILOR"
Publicat pe: 28-05-2020
Afişări: 817
Jurnalistul Mario Hadrian Balint
Fereastră spre Kandahar
Publicat pe: 11-05-2020
Afişări: 864
Între violențe, sufletul combatantului
Între violențe, sufletul combatantului
Publicat pe: 04-05-2020
Afişări: 644

Mărțișoare de revistă
Publicat pe: 02-03-2020
Afişări: 1,084

Citeşte şi:

Vineri, 19 decembrie, Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă "General Eremia Grigorescu" a îmbrăcat hainele de sărbătoare cu ocazia...

Comentarii