Ziua Internațională a Francofoniei

Ziua Internațională a Francofoniei a fost marcată și în acest an de elevi și dascăli, prilej de a promova plurilingvismul și diversitatea activităților pregătite în cel mai mic detaliu, cu seriozitate și determinare.

Evenimentul a fost marcat printr-un program artistic în care elevii au cântat, au dansat sau au interpretat un scurt moment de teatru, dorind să arate atașamentul pe care îl au față de limba și cultura franceză.

Într-un dialog al diversității culturale, liceenii militari participanți au combinat creativitatea cu sensibilitatea și pregătirea deosebită, oferind un spectacol care a fost apreciat de comandantul instituției, colonel dr. ing. Aurel-Constantin Neagu, și de directorul-adjunct, prof. dr. Aurel-Constantin Soare, pentru competențele dobândite de elevi la limba franceză, pentru spontaneitate, mișcare, atmosfera creată și talentul cu care și-au jucat, fiecare, rolurile.

Cu implicare și o pregătire minuțioasă, tinerii cantemiriști, coordonați de doamnele profesoare Elena-Cristina Soare, Daniela Schonauer și Lavinia Gheorghe, au arătat unicitatea și frumusețea limbii franceze prin activitățile ce au evidențiat abilitățile de comunicare și lucrul în echipă, care s-au dovedit, încă o dată, că pot duce la rezultate de excepție.

Pe lângă spectacol a fost realizată o prezentare despre Francofonie și a fost organizat un concurs de fotografie cu tema « L'amitié francophone » și unul de afișe, concursuri ce își vor desemna câștigătorii.

„Ziua internațională a Francofoniei este sărbătorită anual pe data de 20 martie. Noi, cantemiriștii, împreună cu doamnele profesoare de limba franceză Elena-Cristina Soare, Lavinia Gheorghe și Daniela Schonauer,  am vrut să ilustrăm în cadrul festivității de Ziua Francofoniei că orice este posibil, și pe timp de pandemie. Chiar dacă am avut măști pe față, am reușit să aducem pe chipurile spectatorilor bucurie, entuziasm, fascinându-i prin momentele noastre desăvârșite. De la dansuri până la piese de teatru, ziua de 20 martie a fost marcată de noi prin momente frumoase, în care voioșia și dezinvoltura și-au făcut simțite prezența - a spus elev fruntaș Briana Ilie.

„Francofonia reprezintă legătura ce reușește să unească state diferite, creând astfel o legătură imbatabilă, ce stă sub vraja limbii franceze. Ziua Francofoniei în <Cantemir> nu a fost uitată, în ciuda condițiilor nefavorabile în care ne aflăm. Cantemiriștii au dorit să aducă un omagiu limbii franceze, punte ce ne leagă de atâtea state, creând momente artistice în această limbă. Experiența a fost una de neegalat, ce a reușit să ne aducă zâmbetele pe buze, în ciuda măștilor purtate. Am reușit să creem, printr-o diversitate de momente artistice, o lume fabuloasă, în care limba franceză este nucleul după care toți gravităm. Magia nu ar fi fost posibilă fără implicarea directă a doamnelor profesoare de limba franceză. Vă mulțumim!” - a completat elev fruntaș Alexandra Mocanu.

 

 

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Publicat pe 26.03.2021
An de an, elevii cantemiriști cu o sensibilitate estetică și creativă aparte își valorifică talentul, originalitatea și își depășesc limitele în...
Elev Stefan-Alexandru Dediu
Publicat pe 24.11.2020
Toți elevii cantemiriști iau parte la cursurile în format online de acasă, în timp ce profesorii desfășoară procesul de învățământ online în colegiu...
Elev fruntaș Raluca Diaconescu
Publicat pe 04.12.2020
În ciuda actualei pandemii, în sufletele cantemiriștilor răzbate dorința de a învăța, de a purta mai departe magia cunoașterii. Ce înseamnă...
Publicat pe 23.03.2022
Elevii cantemiriști au marcat și în acest an Ziua Internațională a Francofoniei, printr-un eveniment ce a cuprins un spectacol artistic menit a...

Comentarii