Ziua Internațională a Francofoniei

Elevii cantemiriști au marcat și în acest an Ziua Internațională a Francofoniei, printr-un eveniment ce a cuprins un spectacol artistic menit a promova diversitatea lingvistică și culturală.
 
Ajunsă la a cincisprezecea ediție în colegiul nostru, manifestarea de tradiție a evidențiat încă o dată atașamentul cantemiriștilor față de limba franceză.
Creativitatea și sensibilitatea, dar și pregătirea deosebită a artiștilor vocali și instrumentali au dat culoare momentelor pregătite în cel mai mic detaliu.
 
Tinerii cantemiriști au cântat, au dansat și au recitat poezii în limba franceză, reușind astfel să ofere spectatorilor bucurie, entuziasm, dar și foarte multă emoție.
Organizatori au fost elevii claselor a X-a, coordonați de doamnele profesoare Elena-Cristina Soare și Lavinia Gheorghe. La final, toți participanții, dar și câștigătorii concursului de desen au fost felicitați și aplaudați de întregul auditoriu.
 
                                                                                                         ***
 
Ziua Internațională a Francofoniei este sărbătorită anual pe data de 20 martie, prin diverse activități culturale.
Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Publicat pe 22.03.2021
Ziua Internațională a Francofoniei a fost marcată și în acest an de elevi și dascăli, prilej de a promova plurilingvismul și diversitatea...
Publicat pe 26.03.2021
An de an, elevii cantemiriști cu o sensibilitate estetică și creativă aparte își valorifică talentul, originalitatea și își depășesc limitele în...
Publicat pe 29.09.2021
Își va aminti cu drag de curajul de a așterne pe hârtie gândurile și trăirile pe care le-a avut din postura de redactor-șef, care uneori au venit...

Comentarii