143 de ani de la moartea crăişorului Munţilor Apuseni, Avram Iancu

Locotenent-colonel Daniel PÎRVU
Publicat pe 12.10.2015

Garda de Onoare a Batalionului 26 Vânători de Munte "Avram Iancu" din garnizoana Brad, comandată de maior David Cristian, prezintă onorul ministrului apărării naţionale, Mircea Duşa

Peste 5.000 de oameni s-au adunat în data de 13 septembrie 2015 la Ţebea, pentru a participa la manifestările comemorative prilejuite de împlinirea a 143 de ani de la moartea crăişorului Munţilor Apuseni, Avram Iancu.

Manifestările închinate memoriei lui Avram Iancu, desfăşurate în complexul istoric din localitatea Ţebea, au fost deschise în cursul dimineţii, cu o slujbă religioasă de pomenire, la care a luat parte episcopul Devei şi Hunedoarei, alături de un sobor de preoţi.

Ulterior, Garda de Onoare a Batalionului 26 Vânători de Munte "Avram Iancu" din garnizoana Brad, comandată de maior David Cristian, a prezentat onorul ministrului apărării naţionale, Mircea Duşa. La ceremonie au participat: locţiitorul şefului Statului Major General, general-maior Adrian Tonea, locţiitorul Diviziei 4 Infanterie "Gemina", general de brigadă Adrian Ciolponea,  comandantul Brigăzii 18 Infanterie "Banat", colonel Cristian Dinulică, şi comandantul Batalionului 26 Vânători de Munte "Avram Iancu", locotenent-colonel Viliam Pastor.

Cum era de aşteptat, şi de această dată, alături de ministrul apărării naţionale au participat la aceste manifestări miniştri, parlamentari, reprezentanţi ai instituţiilor publice judeţene şi locale, veterani de război şi oameni de cultură.

În prezenţa tuturor oficialităţilor, s-a desfăşurat slujba religioasă la mormântul lui Avram Iancu, evocarea istorică, în care a fost prezentată personalitatea crăişorului Munţilor Apuseni, depunerea de coroane, iar la final, a avut loc defilarea Gărzii de Onoare în aplauzele tuturor participanţilor prezenţi la eveniment.

Manifestările au continuat cu un spectacol de muzică populară, la care au participat reprezentanţi de seamă ai cântecului popular românesc.

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Sâmbătă, 7 februarie, s-a desfăşurat un ceremonial militar-religios la monumentul ostaşilor polonezi, în localitatea Cârlibaba din judeţul Suceava,...

Comentarii