Eternul feminin, în acorduri bucovinene

Spectacolul dedicat Zilei Femeii, prezentat de elevii Colegiului Naţional Militar "Ştefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc, la sediul Statului Major al Forţelor Terestre

Luna Martie este prima lună a primăverii, când toată natura renaşte şi, odată cu aceasta, se celebrează frumuseţea, sensibilitatea şi spiritul feminin.

A devenit deja o tradiţie ca, la începutul lunii Martie, doamnele şi domnişoarele să fie omagiate şi sărbătorite. Astfel, elevii Colegiului Naţional Militar "Ştefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc, prin spectacolul prezentat luni, 7 martie, la sediul Statului Major al Forţelor Terestre, au adus odă femeii – mamă, soră, soţie, prietenă –, şi dragostei.

Spectacolul a fost deschis cu o suită de cântece puse în armonie de maestrul Emil Forfotă, dirijorul coralei colegiului, care a prezentat un caleidoscop de melodii din spaţii culturale diverse: "Serenada napoletană", "Mama", "Oh, Happy Day", "Sia Hamba", "Kalinka", "In the jungle", urmat de un călduros moment de poezie, un perpetuu început între iarnă şi primăvară, un dialog între Bogdan şi Andreea, ca o căutare de sine şi de frumos.

Dragostea a fost adusă în paşi de vals de elevii colegiului, "toporaşi" delicaţi şi plini de speranţă, moment urmat de o vibrantă poveste de dragoste împărtăşită de Petru şi Monica printr-o secvenţă poetică plină de pasiune, continuată apoi de Tudor şi Denisa, care şi-au depănat amintirile clipelor de iubire.

Firul roşu al mărţişorului artistic, dăruit cu gingăşie şi talent de elevii Colegiului Naţional Militar "Ştefan cel Mare", a fost sensibila Oana, care a încântat audienţa cu melodii care ne-au reamintit că zâmbetul mamei este primul semn că dragostea există.

Ca la orice spectacol de suflet, nu puteau lipsi cântecele şi dansurile populare desprinse din inima folclorului românesc: Alex, cel mai mic dintre elevi, a interpretat cu sensibilitate "Mama mea, icoană sfântă", Cristina a destins atmosfera cu "Hai la roată, măi flăcăi", momentul fiind încheiat cu o suită de dansuri bucovinene.

Truda elevilor, bucuria şi vibraţia spectacolului au fost răsplătite de aplauzele celor prezenţi, iar şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Dumitru Scarlat, le-a mulţumit elevilor şi coordonatorilor pentru strădanie, subliniind frumuseţea, inteligenţa şi talentul tinerilor militari.

După spectacol, generalul-maior Dumitru Scarlat i-a invitat pe elevii bucovineni la un dialog informal în biroul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, unde a răspuns curiozităţilor elevilor Colegiului Naţional Militar "Ştefan cel Mare", activitatea încheindu-se cu fotografia de grup realizată în faţa instituţiei.

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Capul de afiş al evenimentelor organizate cu ocazia zilei aniversare a colegiului l-a ţinut sesiunea de referate şi comunicări
Publicat pe 25.11.2015
În fiecare an, la sfârşit de noiembrie, elevii de azi şi "de ieri" ai Colegiului Naţional Militar "Ştefan cel Mare" sărbătoresc spiritul ştefănist,...
Absolventul Adrian-Gabriel Florescu, împreună cu părinţii şi directorul-adjunct al Colegiului Naţional Militar "Ştefan cel Mare", profesor Cristian Vladimir Cerbu
Publicat pe 19.07.2016
Absolventul Adrian-Gabriel Florescu, de la Colegiul Naţional Militar "Ştefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc, a promovat examenul de Bacalaureat...

Comentarii