Aniversarea Batalionului 32 Infanterie "Mircea", sărbătorită cu ocazia "Zilei Porţilor Deschise"

Maior Laurenţiu-Cristian ANDRUŞCO
Publicat pe 01.04.2016

Aniversarea Batalionului 32 Infanterie "MIRCEA"

Vineri, 1 aprilie, în incinta cazărmii Batalionului 32 Infanterie "Mircea" din Timişoara s-a desfăşurat ceremonia de aniversare a 133 de ani de la înfiinţare.

Militarii s-au bucurat de prezenţa comandantului Brigăzii 18 Infanterie "Banat", colonel Cristian Dinulică, de participarea activă a invitaţilor din diferite domenii de activitate, dar şi de reprezentanţi ai unităţilor de învăţământ împreună cu clasele de elevi şi numeroşi cetăţeni din municipiul Timişoara.

În cadrul manifestării au fost conferite medalii şi diplome, comandantul Batalionului 32 Infanterie "Mircea", locotenent-colonel Daniel Pop, acordând semnele de apreciere, ca o confirmare pentru rezultatele obţinute.

Activitatea a continuat cu momente de interes pentru şcolari, prin vizitarea standurilor de prezentare tehnică, armament, aparatură şi echipament, care au jucat un rol activ prin implicarea acestora în "exersarea" abilităţilor cu materialele expuse.

Copiii au fost încântaţi de contactul cu aparatura, echipamentele expuse şi de disponibilitatea militarilor în a le explica modul de funcţionare şi întrebuinţare al acestora.

Atracţia principală a fost, ca de obicei, mini-poligonul amenajat de cercetaşii batalionului pentru reprezentarea noţiunilor de supravieţuire şi trai în condiţii de izolare.

Entuziasmul a devenit seriozitate în Sala de tradiţii de luptă a unităţii, loc în care elevii au parcurs o lecţie scurtă de istorie încercată a Batalionului 32 Infanterie "Mircea".

Într-o atmosferă de sărbătoare, cu regretul specific despărţirilor frumoase, şcolarii au promis că se vor întoarce. Luând în considerare numărul expresiilor "… când o să cresc mare, eu o să mă fac militar", ştim cu certitudine că încă se nasc militari şi că, atunci când vor fi mari, vor practica o meserie cu dăruirea de care ţara va avea nevoie.

La lumina torţelor şi în ritm aniversar, militarii bănăţeni au încheiat celebrarea a 133 de ani de la înfiinţare cu Apelul Solemn.

Activitatea s-a desfăşurat în audienţa prietenilor şi a familiilor ”Scorpionilor Galbeni”, în ciuda orei târzii.

Comandantul batalionului, locotenent-colonel Daniel Pop, a ordonat începerea activităţii cu Apelul Eroilor, prin evocarea faptelor de glorie ale colegilor noştri căzuţi în teatrele de operaţii, sublocotenent (p.m.) Ioan Grosaru şi  sublocotenent (p.m.) Ioan Lucian Leuştean. Un ecou al memoriei istoriei recente, care nu va fi uitat niciodată de militarii Batalionului 32 Infanterie ”Mircea”.

CINSTE ŞI ONOARE MEMORIEI LOR! - a rezonat în inimile celor prezenţi, având fiecare în sufletul său câte o amintire a celor care au fost Grosi şi Leu, aşa cum erau alintaţi de colegii lor.

Ceremonialul s-a încheiat cu apelul nominal al militarilor prezenţi şi raportul ierarhic al comandanţilor de subunităţi.

Comandantul batalionului a mulţumit familiilor pentru sprijin şi loialitate, felicitând încă o dată participanţii la solemnitate.

LA MULŢI ANI Batalionului 32 Infanterie "Mircea" !

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

1 Decembrie – sărbătoarea de suflet a românilor - Bucureşti
1 Decembrie – sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 04.12.2023
Afişări: 43
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 01.12.2022
Afişări: 181
25 Octombrie - Ziua Armatei României
25 Octombrie - Ziua Armatei României
Publicat pe: 25.10.2022
Afişări: 156

25 OCTOMBRIE – ZIUA ARMATEI
Publicat pe: 28.10.2020
Afişări: 1,242

Citeşte şi:

La Batalionul 32 Infanterie "Mircea" s-a desfăşurat exerciţiul de rezolvare a unei situaţii tactice – Urgenţe Civile
Publicat pe 04.04.2016
Miercuri, 30 martie a.c., la Batalionul 32 Infanterie "Mircea" s-a desfăşurat exerciţiul de rezolvare a unei situaţii tactice – Urgenţe Civile...

Comentarii