Două decenii de la înfiinţarea Batalionului 345 Artilerie "Tomis"

Maior Sorin CONSTANTINESCU
Publicat pe 03.04.2015

Personalul din Batalionul 345 Artilerie "Tomis" care s-a remarcat în activitatea desfăşurată este recompensat de comandantul Diviziei 2 Infanterie "Getica", general-maior dr. Petrică Lucian Foca

Vineri, 3 aprilie, s-a desfăşurat la sediul Batalionului 345 Artilerie "Tomis" ceremonia de aniversare a 20 de ani de la înfiinţarea structurii, în prezenţa comandantului Diviziei 2 Infanterie "Getica", general-maior dr. Petrică-Lucian Foca, a comandantului Brigăzii 9 Mecanizate "Mărăşeşti", general de brigadă dr. Adrian Soci, a reprezentanţilor administraţiei publice locale, a foştilor comandanţi şi a numeroşilor invitaţi.

După citirea mesajului şefului Statului Major al Forţelor Terestre, oficierea serviciului religios şi decorarea Drapelului de luptă al unităţii cu Emblema de Onoare a Statului Major General, comandantul batalionului, colonel Florin Pâcleanu, a mulţumit tuturor pentru prezenţa la ceremonie şi a raportat comandantului Diviziei 2 Infanterie că structura pe care o comandă, unitate de elită a Brigăzii 9 Mecanizate "Mărăşeşti", va fi oricând în măsură să-şi execute întreaga gamă de misiuni.

"Data de 4 aprilie 1995 reprezintă pentru dumneavoastră o zi cu rezonanţă sentimentală. În cei 20 de ani de existenţă aţi trecut examenele maturităţii, rezultatele obţinute la exerciţiile şi aplicaţiile la care aţi participat fiind pe măsura valorii dumneavoastră. Trebuie să continuaţi pe acest drum, iar în acest an vă cer să deveniţi şi mai buni" - a declarat comandantul Diviziei 2 Infanterie "Getica", general-maior dr. Petrică-Lucian Foca.

În alocuţiunea sa, comandantul Brigăzii 9 Mecanizate "Mărăşeşti", general de brigadă dr. Adrian Soci, a apreciat că aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea Batalionului 345 Artilerie "Tomis" reprezintă pentru comanda brigăzii "fericitul prilej de a vă adresa cele mai alese sentimente şi felicitări pentru devotamentul şi profesionalismul cu care vă angajaţi în îndeplinirea misiunilor care, în acest an, se vor succede într-un ritm alert. Transmit cu această ocazie şi familiilor dumneavoastră multă sănătate şi înţelegere".

Ceremonia militară a continuat cu înmânarea de insigne şi diplome, prezentarea tehnicii din dotare şi vizitarea sălilor de specialitate ale batalionului.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

1 Decembrie – sărbătoarea de suflet a românilor - Bucureşti
1 Decembrie – sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 04.12.2023
Afişări: 31
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 01.12.2022
Afişări: 171
25 Octombrie - Ziua Armatei României
25 Octombrie - Ziua Armatei României
Publicat pe: 25.10.2022
Afişări: 150

25 OCTOMBRIE – ZIUA ARMATEI
Publicat pe: 28.10.2020
Afişări: 1,239

Citeşte şi:

Chimiştii militari în misiune de cercetare CBRN a terenului
Publicat pe 16.06.2015
În perioada 2-12 iunie, militarii din structurile de apărare CBRN din cadrul Diviziei 2 Infanterie "Getica" au desfăşurat instrucţie intensivă de...

Comentarii