Schimbare de comandă la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre „Getica”

Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Dumitru Scarlat, dă comanda şi Drapelul de luptă al Centrului de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre noului comandant, general de brigadă Gheorghiţă Vlad

Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre "Getica" are un nou comandant, generalul de brigadă Gheorghiţă Vlad.

În prezenţa şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Dumitru Scarlat, la unitatea care este vârful de lance al instruirii în categoria noastră de forţe, Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre "Getica" (CIL-FT), s-a desfăşurat miercuri, 3 august, ceremonia de predare-primire a comenzii şi a Drapelului de luptă.

După trecerea în revistă a formaţiei de către şeful Statului Major al Forţelor Terestre şi intonarea Imnului naţional al României, colonelul Ilie Baciu, locţiitor al comandantului CIL-FT şi cel care a asigurat comanda structurii până la momentul prezent, a predat comanda şi Drapelul de luptă al unităţii generalului-maior Dumitru Scarlat.

"Domnule general de brigadă, vă dau comanda şi Drapelul de luptă al Centrului de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre!" - au fost cuvintele şefului Statului Major al Forţelor Terestre în momentul preluării Drapelului de luptă al centrului de către noul comandant.

Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Dumitru Scarlat, i-a mulţumit colonelului Ilie Baciu pentru activitatea desfăşurată până acum şi pentru realizările pe care le-a avut împreună cu subordonaţii în perioada cât s-a aflat la comanda unităţii,  l-a felicitat pe generalul de brigadă Gheorghiţă Vlad pentru tot ceea ce a realizat până acum în forţele terestre şi i-a urat succes în noua funcţie.

"Am venit la comanda acestui centru cu un obiectiv foarte clar: de transformare şi îmbunătăţire a facilităţilor de instruire, în special a forţelor terestre, dar şi a întregii Armate a României.  Vă rog şi vă ordon ca la nivelul dumneavoastră să formaţi o echipă şi să mă sprijiniţi ca la nivelul comenzii centrului să reuşim să ne îndeplinim obiectivele ca o echipă!" - a spus generalul de brigadă Gheorghiţă Vlad, adresându-se noii echipe a cărei comandă a preluat-o.

 

*

*             *

 

Generalul de brigadă Gheorghiţă Vlad este absolvent al Universităţii de Apărare "Carol I" şi al Colegiului de Război al Forţelor Terestre al SUA.

A urmat toate treptele carierei militare, de la funcţia de comandant de pluton, până la cea de comandant de brigadă.

Generalul de brigadă Gheorghiţă Vlad a comandat un batalion de tancuri şi în 2007 a activat în teatrul de operaţii Irak, în Comandamentul Multinaţional al Forţei Întrunite al operaţiei "Iraqi Freedom".

La revenirea în ţară, a primit responsabilităţi în cadrul Componentei Operaţionale Terestre din Statul Major al Forţelor Terestre, iar în martie 2014 a preluat comanda Brigăzii 1 Mecanizate "Argedava".

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 01.12.2022
Afişări: 37
25 Octombrie - Ziua Armatei României
25 Octombrie - Ziua Armatei României
Publicat pe: 25.10.2022
Afişări: 74

25 OCTOMBRIE – ZIUA ARMATEI
Publicat pe: 28.10.2020
Afişări: 1,160
Brigada 81 Mecanizată - Bistrița
Instrucția - gata pentru un nou start
Publicat pe: 14.01.2020
Afişări: 1,529

ZIUA NATO, la Statul Major al Forțelor Terestre
Publicat pe: 08.04.2019
Afişări: 2,055

Citeşte şi:

Comentarii