Sibienii au comemorat centenarul intrării României în Primul Război Mondial

Cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, vineri, 26 august, în Sibiu s-a desfăşurat ceremonia de "Rostire solemnă a numelor eroilor căzuţi în Primul Război Mondial".

La această activitate au participat structurile militare din garnizoana Sibiu, în colaborare cu Instituţia Prefectului Judeţului Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu şi Mitropolia Ardealului. Ceremonia  a avut loc la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, amplasat în faţa Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă "General Eremia Grigorescu". Manifestări similare au avut loc şi la monumentele din localităţile Cisnădie şi Avrig.

Sâmbătă, 27 august, militarii Armatei României au trecut din nou Carpaţii, în mod simbolic. Efective de valoare pluton au executat marşuri tactice pe principalele rute pe care, exact cu 100 de ani în urmă, ostaşii armatei noastre luau în stăpânire trecătorile Munţilor Carpaţi, pentru a permite trecerea efectivelor diviziilor române aflate în ofensivă. Cu acest prilej, la ora 20:45 s-au depus coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial din localitatea Boiţa, iar începând cu ora 21:00, o subunitate constituită din cadre militare din garnizoana Sibiu a executat un marş tactic pe itinerariul Boiţa – Tălmaciu.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

1 Decembrie – sărbătoarea de suflet a românilor - Bucureşti
1 Decembrie – sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 04.12.2023
Afişări: 26
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 01.12.2022
Afişări: 158
25 Octombrie - Ziua Armatei României
25 Octombrie - Ziua Armatei României
Publicat pe: 25.10.2022
Afişări: 148

25 OCTOMBRIE – ZIUA ARMATEI
Publicat pe: 28.10.2020
Afişări: 1,236

Citeşte şi:

Vineri, 26 august, militari din Batalionul 21 Vânători de Munte "General Leonard Mociulschi", sub comanda locotenent-colonelului Cristian Cristescu,...
Vineri, 19 decembrie, Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă "General Eremia Grigorescu" a îmbrăcat hainele de sărbătoare cu ocazia...

Comentarii