Vânătorii de munte argeşeni comemorează centenarul intrării României în Primul Război Mondial

Maior Constantin CÂRJAN
Publicat pe 30.08.2016

Ceremonia de rostire solemnă a numelor eroilor căzuţi în Primul Război Mondial, desfăşurată în Parcul Sân Nicoară din Curtea de Argeş

 

În data de 27 august, la Curtea de Argeş au avut loc manifestări prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial.

Ceremonia militară a fost organizată de militarii Batalionului 33 Vânători de Munte "Posada" şi s-a desfăşurat la Cimitirul Eroilor din Curtea de Argeş. Printre oficialităţile prezente la activitate s-au aflat consilierul prezidenţial Sergiu Nistor, reprezentanţi ai Guvernului României, ai Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, ai Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, precum şi reprezentanţi ai Casei Regale a României. De asemenea, vânătorii de munte argeşeni au fost onoraţi de prezenţa reprezentantului Ambasadei Republicii Federale Germania şi a ambasadorului Republicii Austria.

În cea de a doua parte a manifestărilor, distinşii invitaţi au participat la o slujbă religioasă oficiată la Catedrala Episcopală din Curtea de Argeş de către Înaltpreasfinţia Sa Calinic, arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului.

Slujba religioasă a fost urmată de alocuţiuni ale reprezentanţilor Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului, Ambasadei Republicii Austria, ale reprezentanţilor Prefecturii Argeş şi Administraţiei Publice Locale. Mesajul Casei Regale a fost prezentat de domnişoara Graţiela Niţescu, eleva Colegiului Naţional "Vlaicu Vodă" din Curtea de Argeş.

Festivitatea s-a încheiat cu depuneri de coroane şi flori la mormântul Regelui Ferdinand, din Catedrala Episcopală din Curtea de Argeş.

La ceremonia militară organizată în parcul "San Nicoară" au participat, alături de Garda de Onoare şi Drapelul de luptă al Batalionului 33 Vânători de Munte, oficialitaţi din administraţia publică locală, reprezentanţi ai instituţiei prefectului şi Consiliului Judeţean Argeş, precum şi elevi ai şcolilor din municipiu. De asemenea, festivitatea s-a bucurat de o largă participare din partea comunităţii locale.

Ceremonia militară s-a desfăşurat, ca de fiecare dată, într-o atmosferă de recunoştinţă veşnică pentru eroii României ce s-au jerfit în Primul Război Mondial şi s-a încheiat cu intonarea "Imnului Eroilor" de către fanfara Teatrului "Alexandru Davila" din Piteşti.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

1 Decembrie – sărbătoarea de suflet a românilor - Bucureşti
1 Decembrie – sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 04.12.2023
Afişări: 31
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 01.12.2022
Afişări: 171
25 Octombrie - Ziua Armatei României
25 Octombrie - Ziua Armatei României
Publicat pe: 25.10.2022
Afişări: 149

25 OCTOMBRIE – ZIUA ARMATEI
Publicat pe: 28.10.2020
Afişări: 1,239

Citeşte şi:

Comentarii