Militarii căzuţi la datorie au fost cinstiţi la monumentul din faţa Palatului Naţional al Copiilor

După decorare, şeful Statului Major al Forţelor Terestre comandă Garda Drapelului şi defilează cu Drapelul de luptă prin faţa formaţiei

Miercuri, 22 aprilie, la Monumentul Eroilor militari români căzuţi la datorie în teatrele de operaţii şi pe teritoriul naţional a avut loc o ceremonie cu depunere de coroane, cu ocazia sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre.

La eveniment au fost prezenţi: ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, vice prim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, şeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ionel Ciucă, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior dr. Dumitru Scarlat, comandanţi ai mai multor structuri din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, ataşaţi militari, ofiţeri, subofiţeri, maiştri militari, veterani de război şi invitaţi.

Cu această ocazie, coroane de flori au fost depuse din partea preşedintelui României, Klaus Werner Iohannis, a Ministerului Afacerilor Interne, a Ministerului Apărării Naţionale, a Comandamentului Suprem Aliat din Europa, a ataşaţilor militari acreditaţi la Bucureşti, a Serviciului Român de Informaţii, a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, a Primăriei sectorului 4, a Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, a Fundaţiei "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă". De asemenea, în cadrul ceremoniei, Drapelul de luptă al Statului Major al Forţelor Terestre a fost decorat cu Ordinul "Virtutea Militară" în grad de Cavaler cu însemn pentru militari şi au fost înaintaţi în gradul următor o serie de militari răniţi în teatrele de operaţii, precum şi unele urmaşe ale militarilor decedaţi pe timpul executării misiunilor în teatrele de operaţii.

"Majoritatea militarilor care au participat la misiuni în teatrele de operaţii fac parte din forţele terestre şi, datorită sacrificiului lor, care de cele mai multe ori a fost unul suprem, ţara noastră este considerată un partener important şi de nădejde în cadrul structurilor NATO. Astăzi este ziua lor şi merită tot respectul şi preţuirea noastră. România şi-a asumat, cu seriozitate, statutul de membru al Alianţei Nord-Atlantice, înţelegând că, odată cu beneficiile care decurg din această calitate, vin şi obligaţiile pe care şi le-a îndeplinit cu succes. Militarii români şi-au câştigat cu arma în mână respectul camarazilor din celelalte armate, precum şi aprecierea liderilor militari şi politici ai tărilor aliate" - a spus ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa.

La rândul său, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a precizat: "Praznicul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe reprezintă un prilej de sărbătorire a românilor curajoşi şi demni care-şi dedică viaţa şi cariera slujirii intereselor de securitate ale ţării. Astăzi ne cinstim eroii şi onorăm militarii care fac parte din cel mai repezentativ corp al armatei din forţele terestre. Ca militar al Armatei României, am încredere deplină în prefesionalismul şi calităţile morale ale militarilor noştri, ale soldaţilor români, demonstrate cu prilejul a nenumărate misiuni desfăşurate în teatrele de operaţii, iar faptele acestora ne îndreptăţesc să privim cu optimism spre viitor."

În semn de preţuire şi respect, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior dr. Dumitru Scarlat, a acordat plachete de onoare ministrului afacerilor interne, Gabriel Oprea, şi ministrului apărării naţionale, Mircea Duşa. "Pentru noi, militarii forţelor terestre, această zi are o dublă semnificaţie; în primul rând este sărbătoarea creştinilor ortodocşi, Sfântul Gheorghe, ocrotitorul şi patronul spiritual al celei mai reprezentative categorii de forţe a Armatei României. Evenimentul de astăzi l-am desfăşurat în cinstea acestei sărbători, pe lângă celelalte activităţi pe care le-am mai pregătit tot cu ocazia Zilei Forţelor Terestre" - a spus şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior dr. Dumitru Scarlat.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

1 Decembrie – sărbătoarea de suflet a românilor - Bucureşti
1 Decembrie – sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 04.12.2023
Afişări: 26
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 01.12.2022
Afişări: 158
25 Octombrie - Ziua Armatei României
25 Octombrie - Ziua Armatei României
Publicat pe: 25.10.2022
Afişări: 148

25 OCTOMBRIE – ZIUA ARMATEI
Publicat pe: 28.10.2020
Afişări: 1,236

Citeşte şi:

Publicat pe 21.04.2017
Pe 23 aprilie, odată cu prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, se sărbătoreşte Ziua Forţelor Terestre Române. Istoria Forţelor Terestre...

Comentarii