Centenarul Vânătorilor de Munte – Ultima etapă de marş

Schimb de ştafetă la Monumentul Ostaşului Necunoscut din Sfântu Gheorghe  între Batalionul 468 Apărare Antiaeriană ""Trotuş" şi cercetaşii Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”

 

Pe 25 Octombrie, de Ziua Armatei României, în faţa Mormântului Ostaşului Necunoscut din Bucureşti, prin predarea Drapelului naţional al României militarilor Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, locţiitorul şefului Statului Major General, general-locotenent Adrian Tonea, dădea startul reconstituirii marşului executat de primul batalion de vânători de munte înfiinţat în anul 1916.

Batalioanele 17, 21, 22, 24, 30, 33 Vânători de Munte, Batalionul 468 Apărare Antiaeriană şi subunităţile de cercetare ale Brigăzilor 61 şi 2 Vânători de Munte au reconstituit traseul marşului făcut în anul 1916 de Corpul Vânătorilor de Munte, care, după ajungerea la Târgu Neamţ, s-a transformat în primul batalion de vânători de munte comandat de căpitanul Virgil Bădulescu.

Marţi, 2 noiembrie, detaşamentul constituit din cercetaşi ai Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” au preluat Drapelul naţional al României de la camarazii lor, vânători de munte, din Batalionul 468 Apărare Antiaeriană „Trotuş”.

Ceremonia predării-primirii Drapelului naţional al României a avut loc în Piaţa Ostaşului Necunoscut din Sfântu Gheorghe în prezenţa prefectului judeţului Covasna, Sebastian Cucu, a locţiitorului comandantului Brigăzii 61 Vânători de Munte, colonel Vasile Cristea,  şi a comandanţilor Batalionului 22 Vânători de Munte şi Batalionului 468 Apărare Antiaeriană.

Despre prezenţa Batalionului 468 Apărare Antiaeriană la acest marş ne-a vorbit comandantul detaşamentului care a adus Drapelul naţional al României de la Miercurea Ciuc la Sfântu Gheorghe, sublocotenentul Sebastian Toth: „Noi suntem în acelaşi timp vânători de munte, facem aceeaşi pregătire specifică pentru ducerea luptei în mediul muntos, şi, ca să revenim la sintagma apărare antiaeriană, suntem cei care asigurăm sprijinul antiaerian pentru marea unitate căreia ne subordonăm. Faptul că am fost numit să comand detaşamentul mă onorează şi responzabilizează în acelaşi timp, pentru că împreună cu subordonaţii mei am primit o misiune foarte importantă pe care trebuie să o îndeplinim cu succes. Niciun efort nu este prea mare pentru a onora jertfa străbunilor noştri!”.  

Cercetaşii Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” vor duce, pe ultima etapă a celor aproximativ 700 de kilometri ai  marşului, Drapelul tricolor la ceremonia de aniversare a celor 100 de ani de la înfiinţarea primei structuri de vânători de munte, ce se va desfăşura miercuri , 3 noiembrie, în Piaţa Sfatului din Braşov.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

1 Decembrie – sărbătoarea de suflet a românilor - Bucureşti
1 Decembrie – sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 04.12.2023
Afişări: 34
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 01.12.2022
Afişări: 172
25 Octombrie - Ziua Armatei României
25 Octombrie - Ziua Armatei României
Publicat pe: 25.10.2022
Afişări: 152

25 OCTOMBRIE – ZIUA ARMATEI
Publicat pe: 28.10.2020
Afişări: 1,240

Citeşte şi:

Înaceste zile de mijloc de octombrie, pe crestele munţilor toamna şi-a dat întâlnire cu iarna şi parcă se grăbeşte sa-i lase suratei sale ce-a mai...

Comentarii