1 Decembrie, în Cetatea Marii Uniri

Ziua Naţională a României, sărbătorită la Alba Iulia

 

Cetatea Marii Uniri, Alba Iulia, a fost luată cu asalt de mii de români veniţi din toate colţurile ţării pentru a participa la manifestările organizate cu prilejul sărbătorii Zilei Naţionale a României. Elementul central al programului de 1 Decembrie din municipiul Alba Iulia l-a reprezentat Parada militară, la care au participat peste 600 de militari şi aproximativ 65 de mijloace tehnice din structuri aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului Român de Informaţii.

Manifestările au debutat în jurul orei 10.00 cu ceremonii de depuneri de coroane de flori la monumentul domnitorului Mihai Viteazul şi la busturile regelui Ferdinand I şi reginei Maria din Cetatea "Alba Carolina".

La ora 13.00 a început Parada militară, care a fost deschisă de comandantul acesteia, generalul de brigadă Nicolae Tonu, locţiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie "Gemina".

Rând pe rând, au prezentat onorul miilor de români prezenţi de-a lungul Bulevardului 1 Decembrie 1918 detaşamentele de paradă constituite din militari ai Batalionului 811 Infanterie "Dej", Batalionului 814 Tancuri "Mihai Vodă", Batalionului 55 Apărare Antiaeriană "Someş",  Batalionului 315 Artilerie "Simion Bărnuţiu", Batalionului 317 Cercetare "Vlădeasa", Batalionului 26 Vânători de Munte "Avram Iancu", urmate de Batalionul 136 Geniu "Apulum", Centrul 346 Comunicaţii RMNC, Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu", Colegiul Naţional Militar "Mihai Vitezul", Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "UNIREA" al judeţului Alba, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba, Serviciul Român de Informaţii Alba, Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" şi Poliţia Locală din Alba Iulia.

Defilarea blocului de paradă al tehnicii a fost deschisă de locotenent-colonelul Nicolae Oros, din statul major al Diviziei 4 Infanterie "Gemina", pe un transportor amfibiu blindat de cercetare, model '79.

Au urmat transportoarele amfibii blindate B 33 "Zimbrul", transportoarele amfibii blindate C 79 de cercetare şi cele cu aruncătoare de 82 mm, armament de artilerie şi apărare antiaeriană, tractate de autocamioane DAC 665 T, aruncătoare de proiectile reactive calibru 120 mm, autospeciale de intervenţie EOD şi tehnică specifică Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului Român de Informaţii.

Onorul prezentat de muzica militară a Diviziei 4 Infanterie "Gemina" a încheiat, în aplauze, Parada militară dedicată Zilei Naţionale a  României  din municipiul Alba Iulia.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


25 OCTOMBRIE – ZIUA ARMATEI
Publicat pe: 28.10.2020
Afişări: 425
Brigada 81 Mecanizată - Bistrița
Instrucția - gata pentru un nou start
Publicat pe: 14.01.2020
Afişări: 966

ZIUA NATO, la Statul Major al Forțelor Terestre
Publicat pe: 08.04.2019
Afişări: 1,465

Citeşte şi:

Publicat pe 13.03.2018
Început firav de primăvară în poligonul Bogata, locul de desfăşurare al activităţilor importante de instrucţie ale tanchiştilor turdeni. Nu a fost o...
Festival de Muzică Folk la Caracal
Publicat pe 22.05.2015
Cercul Militar din Caracal a fost marţi, 19 mai, organizatorul şi gazda celei de-a XIV-a ediţii a festivalului-concurs de muzică folk „Voci tinere”...
Sosirea comandantului Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă „Mihai Viteazul” Piteşti, colonelul Marin Tudorică
Publicat pe 19.06.2015
Vineri, 19 iunie, o nouă serie de 253 de soldaţi profesionişti, din care cinci fete, care s-au instruit timp de 10 săptămâni la Batalionul 1...

Comentarii