PUBLICAŢIE EDITATĂ DE STATUL MAJOR AL FORŢELOR TERESTRE
Ceremonie de numire în funcţie a comandantului Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”
relatii.publice02525@forter.ro
Publicat pe 30.05.2017

Marţi, 30 mai, în Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza a avut loc ceremonia militară de numire în funcţia de comandant al unităţii a doamnei colonel dr. Doina Mureşan.
Activitatea, de o încărcătură emoţională aparte, s-a desfăşurat în prezenţa şefului Instrucţiei şi Doctrinei din Statul Major al Forţelor Terestre, domnul general de brigadă dr. Tudorică Petrache, a personalului şi a elevilor colegiului.
Ceremonia a debutat cu trecerea formaţiei în revistă de către reprezentantul eşalonului superior, a continuat cu intonarea Imnului naţional al României şi citirea ordinului de numire în funcţia de comandant al Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” a doamnei colonel dr. Doina Mureşan. Platoul, cu rezonanţele zecilor de generaţii, a fost din nou martor la scrierea unei noi file în "cartea de aur" a istoriei colegiului, filă care va purta amprenta primei femei comandant din istoria instituţiilor militare de învăţământ.
Doamna colonel dr. Doina Mureşan a performat de-a lungul anilor într-un mediu stimulativ, bazat pe competenţă, profesionalism şi respect pentru valori, iar acum i s-a încredinţat o misiune nobilă: implementarea unui management eficient, într-un mediu educaţional care, cu siguranţă, va avea ca deziderat garanţia reuşitei sub auspiciile performanţei.
Destinul doamnei colonel a contopit armonios harul pedagogului devotat cu cel al omului sensibil, care, cu delicateţe sufletească şi capacitate de empatie, conlucrează perfect la implementarea calităţii educaţionale.
În acest colegiu cu un palmares valoric impresionant, această zi va rămâne întipărită în sufletul doamnei colonel dr. Doina Mureşan, iar tradiţia cantemiristă care dăinuie de 105 ani va continua în acest loc unde zidurile lăcaşului îşi vor pierde rigiditatea şi se vor transforma în embleme ale unei istorii instituţionale asupra căreia "patina timpului" îşi pune amprenta nostalgică a generaţiilor de elevi şi a "galeriei de aur" a comandanţilor care s-au succedat şi au lăsat aici o parte din suflet şi, nu în ultimul rând, tezaurul sfânt al excelenţei profesionale.
Comentarii