Dublă aniversare în garnizoana Zalău

Redacţia RFT
rft@forter.ro
Publicat pe 05.05.2015

Drapelul de luptă al Batalionului 316 Asigurare Date a fost decorat cu "Emblema de Onoare a Statului Major al Forţelor Terestre", iar Drapelul de luptă al Batalionului 317 Sprijin Logistic a fost decorat cu "Emblema de Onoare a Statului Major General"

Două unităţi militare din garnizoana Zalău, respectiv Batalionul 317 Sprijin Logistic "Voievod Gelu" şi Batalionul 316 Asigurare Date "Guruslău", au aniversat 10 ani de la înfiinţare.

Ceremonia militară şi religioasă organizată cu ocazia dublei aniversări s-a desfăşurat în prezenţa ministrului apărării naţionale, Mircea Duşa, a comandantului Diviziei 4 Infanterie "Gemina", general-maior Ioan Manci, a reprezentanţilor eşaloanelor superioare şi autorităţilor locale şi judeţene.

Cu aceată ocazie au fost decorate drapelele de luptă ale celor două unităţi: Drapelul de luptă al Batalionului 316 Asigurare Date a fost decorat cu "Emblema de Onoare a Statului Major al Forţelor Terestre", iar Drapelul de luptă al Batalionului 317 Sprijin Logistic a fost decorat cu "Emblema de Onoare a Statului Major General".

După oficierea serviciului religios, au rostit alocuţiuni primarul municipiului Zalău, Radu Căpîlnaşiu, prefectul judeţului Sălaj, Ionel Ciunt, iar cel care a încheiat seria alocuţiunilor a fost ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa. Dumnealui a precizat că atât conducerea MApN, cât şi conducerea Statului Major General apreciază activitatea celor două unităţi şi profesionalismul militarilor care le încadrează: "Sunteţi profesionişti, militari bine pregătiţi, mulţi dintre voi aţi fost în teatrele de operaţii şi mulţi aţi îndeplinit misiuni importante în ţară" - a apreciat ministrul Duşa, precizând că prezenţa sa în judeţul Sălaj este determinată şi de evaluarea unităţilor militare din Zalău şi din Şimleu Silvaniei, în concordanţă cu obiectivele stabilite pentru anul 2015, urmărindu-se, totodată, intensificarea exerciţiilor militare.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Brigada 81 Mecanizată - Bistrița
Instrucția - gata pentru un nou start
Publicat pe: 14.01.2020
Afişări: 675

ZIUA NATO, la Statul Major al Forțelor Terestre
Publicat pe: 08.04.2019
Afişări: 1,218
Deschidere BSDA
Cea mai mare expoziţie de tehnică militară din estul Europei
Publicat pe: 17.05.2018
Afişări: 1,315

24 Ianuarie 1859 - Unirea Principatelor Române
Publicat pe: 23.01.2018
Afişări: 1,674

Citeşte şi:

Atelier pentru învăţarea luării liniei de ochire
Publicat pe 07.04.2015
Artileriştii din Batalionul 315 Artilerie "Simion Bărnuţiu", în baza protocolului încheiat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, a organizat...
Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, 1 Iunie, personalul comandamentului Brigăzii 61 Vânători de Munte "General Virgil Bădulescu" din...

Comentarii