Batalionul 400 Sprijin „Feleacu”, 15 ani de la înfiinţare

Maior Dan CRIŞAN
Publicat pe 13.12.2017

Batalionul 400 Sprijin „Feleacu”, 15 ani de la înfiinţare

Deşi reperul în timp al înfiinţării structurii de deservire a comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina” poartă data de 1 decembrie 2002, aniversarea propriu-zisă a celor 15 ani de existenţă a Batalionului 400 Sprijin „Feleacu” s-a celebrat în data de 7 decembrie, dat fiind faptul că, şi în acest an, la fel ca în toţi anii de funcţionare de până acum, personalul unităţii a fost răspândit cu sarcini logistice acolo unde comandamentul diviziei a fost implicat în desfăşurarea de activităţi dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale a României.

Cu toţii, militari – prezenţi în formaţie -  şi personal civil – dispus în tribune –, au fost gazdele ceremoniei aniversare şi ale expoziţiei statice de armament, echipamente şi vehicule din dotare, care au avut loc la sediul renovat al batalionului. 

Comanda Diviziei 4 Infanterie „Gemina” a fost reprezentată de locţiitorul comandantului, generalul de brigadă Nicolae Tonu, şi de colonelul Petru Pah. De asemenea, în semn de respect şi camaraderie, fostul comandant al Diviziei 4 Infanterie, generalul-maior(r) Ioan Manci a luat parte la festivitatea logisticienilor cu care a lucrat în perioada 2009 – 2017. Evident, în rândurile invitaţilor la ceremonie au fost prezenţi foştii comandanţi ai batalionului, o parte din foştii colaboratori ai unităţii, militari şi civili, azi în rezervă sau încadraţi în alte structuri, membri ai familiilor, prieteni şi, nu în ultimul rând, personal din cadrul comandamentului diviziei, comandanţi de unităţi militare din garnizoana Cluj-Napoca.

În programul ceremoniei militare şi religioase, în semn de apreciere a profesionalismului manifestat de personalul militar şi civil al unităţii în îndeplinirea cu responsabilitate a misiunilor şi sarcinilor încredinţate, generalul de brigadă Nicolae Tonu a decorat Drapelul de identificare al Batalionului 400 Sprijin „Napoca” cu  „Emblema de Onoare a Forţelor Terestre”, conferită de şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general –maior Ovidiu-Liviu Uifăleanu.

Extras din mesajul comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general de brigadă Virgil-Ovidiu Pop, prezentat de colonelul Petru Pah: „Apreciez competenţa, pasiunea, energia şi conştiinţa datoriei cu care aţi acţionat pentru îndeplinirea cu succes a misiunilor încredinţate, fapt certificat prin reuşitele de-a lungul celor 15 ani de existenţă. Acum, în acest moment aniversar, Batalionul 400 Sprijin <Feleacu> se prezintă ca o structură bine definită în cadrul Diviziei 4 Infanterie <Gemina>, aptă să răspundă tuturor sarcinilor încredinţate”.

Extras din mesajul locţiitorului comandantului Batalionului 400 Sprijin „Feleacu”, locotenent-colonel Lucian-Petru Maniu, aflat la comanda unităţii: „Au trecut, au zburat am putea spune, 15 ani de când unitatea militară care azi poartă denumirea Batalionul 400 Sprijin <Feleacu> şi-a îndeplinit cu tenacitate şi succes misiunea care i-a fost repartizată, aceea de a deservi logistic comandamentul Diviziei 4 Infanterie <Gemina>. Nu s-a rezumat doar la atât. Vremurile şi mai ales iureşul acestora au făcut ca, de-a lungul timpului, personalul militar şi civil al batalionului să fie implicat în numeroase alte sarcini din domeniul logisticii, cum ar fi hrănirea, recuperarea şi odihna, administrarea cazărmilor, a căminelor de garnizoană, a cabanelor militare şi a taberelor de instrucţie şi altele. Pentru fiecare obiectiv de performanţă, standardul a fost atins şi, adeseori, depăşit”.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

1 Decembrie – sărbătoarea de suflet a românilor - Bucureşti
1 Decembrie – sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 04.12.2023
Afişări: 27
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 01.12.2022
Afişări: 158
25 Octombrie - Ziua Armatei României
25 Octombrie - Ziua Armatei României
Publicat pe: 25.10.2022
Afişări: 148

25 OCTOMBRIE – ZIUA ARMATEI
Publicat pe: 28.10.2020
Afişări: 1,236

Citeşte şi:

La 8 decembrie 2017, România a lansat, cu sprijinul Diviziei de Diplomație Publică a NATO, campania de comunicare publică ,,# WeAreNATO ” , menită să...

Comentarii