Mesajul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Iulian Berdilă, cu ocazia sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre

general-maior Iulian Berdilă
Publicat pe 23.04.2021

La 23 aprilie sărbătorim Ziua Forţelor Terestre, cărora le-a fost hărăzită onoarea de a avea drept patron spiritual pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Purtătorul de Biruinţă.

Tradiţia de a-l cinsti pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe ca ocrotitor al Forţelor Terestre izvorăşte din vitejia, puterea şi credinţa lui, calităţi ce caracterizează şi generaţiile care astăzi apără ţara sub faldurile Drapelului de luptă şi reprezintă dovada de nezdruncinat a perenităţii existenţei celor două instituţii fundamentale - Biserica şi Armata - ce ocrotesc spiritul, liniştea şi pacea poporului român.

Prin semnificaţia sa, această zi readuce în memoria noastră faptele de arme ale ostaşilor români căzuţi pe câmpurile de luptă - în vremuri trecute sau prezente – pentru apărarea fiinţei naţionale şi gliei strămoşeşti, pentru libertatea şi siguranţa noastră.

Momentele relevante ale istoriei Armatei României demonstrează că permanent am ştiut să ne dezvoltăm în sprijinul naţiunii române, dar mai ales am ştiut să luptăm pentru păstrarea identităţii şi independenţei acesteia. Eroii noştri sunt la loc de cinste în cartea de aur a istoriei neamului, sângele acestora, vărsat pe câmpurile de bătălie, demonstrând curajul şi dragostea de patrie. Datoria noastră este să insuflăm tinerelor generaţii credinţa vie că putem construi un viitor durabil dacă, alături de eforturile noastre susţinute, valorificăm lecţiile istoriei şi zestrea glorioasă moştenită de la înaintaşi.

La zi aniversară, gândul nostru se îndreaptă şi către militarii Forţelor Terestre care sunt dislocaţi şi participă în teatrele de operaţii, unde continuă să îndeplinească cu succes misiunile încredinţate, în fiecare zi, cu partenerii şi aliaţii pe care îi avem de fiecare dată lângă noi, pentru a se instrui la un nivel pe care cu toţii ni-l dorim atât pentru prezent, cât şi pentru viitor.

Acum este cel mai important moment, pentru noi toţi, militari şi personal civil din cadrul Forţelor Terestre Române, să acţionăm eficient pentru a sprijini autorităţile statului român în combaterea pandemiei COVID, să punem la dispoziţie toate forţele şi mijloacele necesare, să dovedim acelaşi spirit de solidaritate care ne defineşte, să ne aducem aportul pentru revenirea la starea de normalitate. Prin competenţa profesională şi dăruirea în muncă ale fiecărui militar, Forţele Terestre devin, cu fiecare zi, forţa care dă încredere populaţiei că suntem în măsură să răspundem adecvat şi eficace oricăror situaţii.

Doamnelor şi domnilor ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi profesionişti, personal contractual,

Cinstiţi memoria înaintaşilor prin tenacitate şi rigoare, pentru a fi la înălţimea sacrificiului lor şi pentru a da o dimensiune reală jurământului de neam şi ţară! Cu prilejul sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre, vă felicit pentru curajul, profesionalismul şi eforturile pe care le depuneţi în fiecare zi, pentru modul exemplar în care vă îndepliniţi misiunile încredinţate! La Mulţi Ani!

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

1 Decembrie – sărbătoarea de suflet a românilor - Bucureşti
1 Decembrie – sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 04.12.2023
Afişări: 26
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 01.12.2022
Afişări: 158
25 Octombrie - Ziua Armatei României
25 Octombrie - Ziua Armatei României
Publicat pe: 25.10.2022
Afişări: 148

25 OCTOMBRIE – ZIUA ARMATEI
Publicat pe: 28.10.2020
Afişări: 1,236

Citeşte şi:

Mădălina MORTU
Publicat pe 28.04.2021
Ce reprezintă o instituție de învățământ fără elevi, studenți, cursanți sau, mai ales, fără cadre didactice - aceste călăuze prin labirintul de...
Publicat pe 06.01.2021
Instituțiile militare de învățământ trec cursurile în sistem online din cauza condițiilor situației epidemiologice, aliniindu-se lockdown -ului impus...
Publicat pe 03.03.2021
Odată cu aderarea României la Alianţa Nord-Atlantică (NATO) s-a constatat faptul că există o nevoie crescută de cunoaştere a limbii engleze de către...

Comentarii