Simpozion dedicat ”Dialogului deschis - Femeile, Pacea și Securitatea”, la Statul Major al Forțelor Terestre

Maior Cătălina-Raluca ŢURCAN
Publicat pe 02.11.2022

Simpozion dedicat ”Dialogului deschis - Femeile, Pacea și Securitatea”, la Statul Major al Forțelor Terestre

În data de 2 noiembrie, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Iulian Berdilă, a găzduit la sediul instituției dialogul pe marginea agendei ”Femeile, Pacea și Securitatea”, în marja vizitei în România a Excelenței Sale, doamna Jacqueline O’Neille, primul ambasador al guvernului Canadei pentru ”Femeile, Pacea și Securitatea”. Evenimentul a fost organizat de Direcția pentru politici de apărare, planificare și relații internaționale, din Ministerul Apărării Naționale.

La activitate au mai participat Excelența Sa, doamna Annick Goulet, Ambasador al Canadei în România, Simona Cojocaru, secretar de stat pentru Politici de apărare, planificare și relații internaționale, șeful Centrului de cercetare pentru apărare CBRN și ecologie, militari români și reprezentanți ai contingentelor armatelor străine dislocate în România.

Dialogul s-a axat pe subiecte și provocări specifice contextului global actual, ce vizează Rezoluția 1325 a Consiliului de Securitate al ONU – Femeile, Pacea și Securitatea, adoptată la 31 octombrie 2000.

În cadrul întâlnirii a fost prezentat prototipul de vestă balistică pentru femei, de către șeful Centrului de cercetare științifică pentru apărare CBRN și ecologie, aducând în prim-plan subiectul legat de nevoia de a adapta echipamentele din dotare și în funcție de gen.

La finalul simpozionului, șeful Statului Major al Forțelor Terestre a subliniat relevanța activităților din această sferă, punând accent pe posibilitatea de a intensifica dialogul referitor la ”Femeile, Pacea și Securitatea”, inclusiv de a deveni hub regional în acest sens.

 

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 01.12.2022
Afişări: 83
25 Octombrie - Ziua Armatei României
25 Octombrie - Ziua Armatei României
Publicat pe: 25.10.2022
Afişări: 109

25 OCTOMBRIE – ZIUA ARMATEI
Publicat pe: 28.10.2020
Afişări: 1,185
Brigada 81 Mecanizată - Bistrița
Instrucția - gata pentru un nou start
Publicat pe: 14.01.2020
Afişări: 1,551

ZIUA NATO, la Statul Major al Forțelor Terestre
Publicat pe: 08.04.2019
Afişări: 2,078

Citeşte şi:

Publicat pe 24.06.2019
În perioada 10-25 iunie, Batalionul 1 Rachete Antiaeriene OSA-AKM din cadrul regimentului execută, în Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare...
Publicat pe 29.01.2020
Unirea Principatelor Române reprezintă actul consfin ț it de na ș tere, scris pe pergamentul galben al istoriei, ș i asta după ce oamenii care...

Comentarii