25 Octombrie - Ziua Armatei României

Colonel Cristian MARIȘ
Publicat pe 25.10.2022

25 Octombrie - Ziua Armatei României

Astăzi, 25 octombrie, cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei României, la Mormântul Ostașului Necunoscut și la Monumentul Eroilor Patriei din București, precum și la Monumentele Eroilor din toate garnizoanele în care sunt dislocate structuri ale Forțelor Terestre Române au avut loc ceremonii militare și religioase, cu depuneri de coroane și jerbe de flori.

                                                                                                    * * *

Factor de echilibru și stabilitate în societate, Armata României este instituția fundamentală a statului, cu rol esențial în apărarea intereselor vitale ale poporului român. Prin semnificația sa, această zi readuce în memoria noastră faptele de arme ale ostașilor români căzuți pe câmpurile de luptă, în vremuri trecute sau prezente, pentru apărarea ființei naționale și a gliei strămoșești, pentru libertatea și siguranţa noastră.

Mărturia vie a vremurilor trecute sunt astăzi bravii veterani de război şi urmașii tuturor eroilor căzuţi pe câmpurile de bătălie. 25 octombrie constituie, mai presus de toate, un înălţător şi pios moment de aducere aminte a celor care au luptat până la sacrificiul suprem pe fronturile cumplite ale ultimei conflagrații mondiale.

Momentele relevante ale istoriei țării demonstrează că permanent am participat la dezvoltarea națiunii române, dar mai ales am luptat pentru păstrarea identității şi independenței acesteia.

 

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

1 Decembrie – sărbătoarea de suflet a românilor - Bucureşti
1 Decembrie – sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 04.12.2023
Afişări: 34
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 01.12.2022
Afişări: 172
25 Octombrie - Ziua Armatei României
25 Octombrie - Ziua Armatei României
Publicat pe: 25.10.2022
Afişări: 151

25 OCTOMBRIE – ZIUA ARMATEI
Publicat pe: 28.10.2020
Afişări: 1,239

Citeşte şi:

Publicat pe 24.10.2019
Armata reprezintă totalitatea forţelor militare ale unui stat. În epoca medievală, Ţările Române aveau oastea permanentă a domnului (oastea cea mică...
Exercițiul ”SARMIS 22 / OLT 22”
Publicat pe 14.10.2022
Pe Muntele Grohotiș și pe văile adiacente acestuia, în perioada 3 – 14 octombrie a avut loc exercițiul multinațional ”SARMIS 22 /OLT 22”, cel mai...

Comentarii