25 Octombrie - Ziua Armatei României

Colonel Cristian MARIȘ
Publicat pe 25.10.2022

25 Octombrie - Ziua Armatei României

Astăzi, 25 octombrie, cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei României, la Mormântul Ostașului Necunoscut și la Monumentul Eroilor Patriei din București, precum și la Monumentele Eroilor din toate garnizoanele în care sunt dislocate structuri ale Forțelor Terestre Române au avut loc ceremonii militare și religioase, cu depuneri de coroane și jerbe de flori.

                                                                                                    * * *

Factor de echilibru și stabilitate în societate, Armata României este instituția fundamentală a statului, cu rol esențial în apărarea intereselor vitale ale poporului român. Prin semnificația sa, această zi readuce în memoria noastră faptele de arme ale ostașilor români căzuți pe câmpurile de luptă, în vremuri trecute sau prezente, pentru apărarea ființei naționale și a gliei strămoșești, pentru libertatea și siguranţa noastră.

Mărturia vie a vremurilor trecute sunt astăzi bravii veterani de război şi urmașii tuturor eroilor căzuţi pe câmpurile de bătălie. 25 octombrie constituie, mai presus de toate, un înălţător şi pios moment de aducere aminte a celor care au luptat până la sacrificiul suprem pe fronturile cumplite ale ultimei conflagrații mondiale.

Momentele relevante ale istoriei țării demonstrează că permanent am participat la dezvoltarea națiunii române, dar mai ales am luptat pentru păstrarea identității şi independenței acesteia.

 

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 01.12.2022
Afişări: 83
25 Octombrie - Ziua Armatei României
25 Octombrie - Ziua Armatei României
Publicat pe: 25.10.2022
Afişări: 109

25 OCTOMBRIE – ZIUA ARMATEI
Publicat pe: 28.10.2020
Afişări: 1,185
Brigada 81 Mecanizată - Bistrița
Instrucția - gata pentru un nou start
Publicat pe: 14.01.2020
Afişări: 1,551

ZIUA NATO, la Statul Major al Forțelor Terestre
Publicat pe: 08.04.2019
Afişări: 2,078

Citeşte şi:

Publicat pe 24.10.2019
Armata reprezintă totalitatea forţelor militare ale unui stat. În epoca medievală, Ţările Române aveau oastea permanentă a domnului (oastea cea mică...

Comentarii