100 de ani de istorie pentru Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”

Gabriel CONSTANTIN
Publicat pe 03.07.2023

100 de ani de istorie pentru Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”

Activitățile zilei de 30 iunie, dedicate centenarului Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, au debutat prin decorarea de către generalul de brigadă Florin Stan a Drapelului de luptă al unității cu ”Emblema de Onoare” a Comandamentului Forțelor Întrunite și acordarea unor distincții militare celor mai merituoși militari, în cadrul unei activități desfășurate în cazarma Batalionului 228 Apărare Antiaeriană „Piatra Craiului”.

În continuare, Piața Sfatului din Brașov a fost locul unde vânătorii de munte au prezentat onorul înaintașilor lor și numeroșilor invitați, în cadrul unei ceremonii militare și religioase organizate cu scopul de a celebra 100 de ani de existență a marii unități de la poalele Tâmpei.

Printre invitații prezenți la eveniment s-au numărat militari români și străini, miniștri ai Guvernului României, Casa Regală a României, șefi ai instituțiilor publice și private, personalități marcante ale societății românești, familii ale militarilor, locuitori ai Brașovului, dar și turiști.

După citirea ordinului ministrului Apărării naționale privind sărbătorirea a 100 de ani de la înființarea Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, Drapelul de luptă al brigăzii a fost decorat de către șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, cu Ordinul ”Virtutea Militară” în grad de comandor, cu însemn de pace pentru militari, fiind ulterior prezentat întregului detașament, în uralele militarilor.

Timp de o oră, inimile brașovenilor și ale turiștilor au bătut alături de cele ale militarilor Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, atât pe timpul intonării Imnului național, cât și pe timpul ”Marșului Vânătorilor de Munte”. Atmosfera a fost încărcată de un sentiment de onoare și respect, amintind participanților de sacrificiul și curajul care definesc moștenirea istorică a brigăzii.

În discursul său, generalul de brigadă Ilie-Marian Dragomir, comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, și-a exprimat recunoștința atât pentru curajul militarilor Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, trecuți și prezenți, cât și pentru devotamentul lor neclintit în asigurarea siguranței și securității naționale.

Unitatea și camaraderia manifestate la această ceremonie au exemplificat legătura puternică dintre vânătorii de munte și comunitate. Dragostea lor de țară și spiritul de sacrificiu continuă să inspire tinerele generații. Fie ca moștenirea acestora să strălucească puternic încă o sută de ani și astfel să prețuim și să onorăm întotdeauna sacrificiile făcute de acești bravi soldați!

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

1 Decembrie – sărbătoarea de suflet a românilor - Bucureşti
1 Decembrie – sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 04.12.2023
Afişări: 31
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 01.12.2022
Afişări: 171
25 Octombrie - Ziua Armatei României
25 Octombrie - Ziua Armatei României
Publicat pe: 25.10.2022
Afişări: 150

25 OCTOMBRIE – ZIUA ARMATEI
Publicat pe: 28.10.2020
Afişări: 1,239

Comentarii