Mesajul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, cu prilejul sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre

Ciprian MARIN
Publicat pe 23.04.2024

Gl. lt. Ciprian MARIN

În calendarul creştin ortodox, ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, aleasă ca Ziua Forţelor Terestre, are semnificaţia iubirii profunde pentru neam şi ţară, pe care ostaşul român o poartă în sufletul său.

23 Aprilie aduce în memoria noastră faptele de arme ale ostaşilor români căzuţi pe câmpurile de luptă, în vremuri mai vechi sau mai noi, pentru apărarea fiinţei naţionale şi a gliei strămoşeşti, pentru libertatea şi bunăstarea poporului român.

Această sărbătoare de suflet a personalului Forţelor Terestre reprezintă şi o zi de bilanţ şi, totodată, de angajament mai bun, ţinând cont de faptul că, în ultimii ani, am trecut prin multe provocări, determinate de o serie de transformări şi modernizări. Peste toate acestea am trecut cu bine împreună, ca o echipă unită şi puternică, iar pentru aceasta vă mulţumesc şi vă asigur că întreaga echipă de conducere a Statului Major al Forţelor Terestre vă apreciază şi vă susţine.

De asemenea, suntem alături de camarazii noştri dislocaţi în teatrele de operaţii, departe de ţară şi de familiile lor, apreciind eforturile şi sacrificiile lor, şi mândrindu-ne cu rezultatele acestora, întrucât aceştia sunt cu adevărat păstrătorii şi continuatorii glorioaselor tradiţii ale Forţelor Terestre Române.

Actualul context de securitate în care se află ţara noastră este foarte complex şi imprevizibil, şi impune continuarea procesului de modernizare a Forţelor Terestre, atât din punct de vedere acţional, cât şi din punct de vedere structural. În acest sens, la nivelul Statului Major al Forţelor Terestre se fac eforturi susţinute pentru urgentarea programelor de înzestrare, astfel încât toate structurile să fie bine înzestrate din punct de vedere tehnic, bine instruite şi capabile să răspundă adecvat provocărilor mediului de securitate, prezente şi viitoare.

Doamnelor şi domnilor ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi profesionişti, personal civil contractual, continuaţi să vă pregătiţi cu acelaşi devotament şi seriozitate, pentru a putea utiliza noile tehnologii intrate recent în înzestrarea Forţelor Terestre. Rămâneţi permanent conectaţi la noutăţile din domeniul de responsabilitate şi adoptaţi cu responsabilitate şi profesionalism un mod de gândire flexibil, inovativ, adaptat provocărilor actuale, astfel încât să transformăm Forţele Terestre Române într-o veritabilă forţă a Armatei României.

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre, vă felicit pentru curajul, profesionalismul şi eforturile pe care le depuneţi în fiecare zi şi pentru modul exemplar în care vă îndepliniţi misiunile încredinţate!

LA MULŢI ANI!

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

1 Decembrie – sărbătoarea de suflet a românilor - Bucureşti
1 Decembrie – sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 04.12.2023
Afişări: 35
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 01.12.2022
Afişări: 174
25 Octombrie - Ziua Armatei României
25 Octombrie - Ziua Armatei României
Publicat pe: 25.10.2022
Afişări: 153

25 OCTOMBRIE – ZIUA ARMATEI
Publicat pe: 28.10.2020
Afişări: 1,242

Comentarii