Legaţi pe viaţă de ţară

Sosirea comandantului Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă „Mihai Viteazul” Piteşti, colonelul Marin Tudorică

Vineri, 19 iunie, o nouă serie de 253 de soldaţi profesionişti, din care cinci fete, care s-au instruit timp de 10 săptămâni la Batalionul 1 Instrucţie „Olt”, au depus Jurământul militar în centrul oraşului Caracal, în Piaţa Victoriei.

La eveniment au fost prezenţi comandantul Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă „Mihai Viteazul” Piteşti, colonel Marin Tudorică, şeful Instrucţiei şi educaţiei la Centrul de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte „Constantin Brâncoveanu” Făgăraş, locotenent-colonel Ion Gib, deputatul Dan Ciocan, preşedintele consiliului judeţean Olt, Paul Stănescu, primarul municipiului Caracal, Eduard Claudiu Ciocăzanu, comandanţi ai unităţilor militare din Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne, reprezentanţi ai asociaţiilor naţionale a cadrelor militare în rezervă şi în retragere, cadre militare în activitate şi invitaţi.

„Aţi ales să vă instruiţi într-o profesie care necesită calităţi morale, fizice şi intelectuale. De asemenea, sunteţi într-o unitate cu vechi tradiţii de luptă, care a pregătit zeci de generaţii de luptători. Aţi ales un drum în viaţă care necesită fermitate în raport cu dumneavoastră înşivă, dar mai ales cu cerinţele specifice carierei militare” - a spus comandantul Batalionului 1 Instrucţie „Olt”, colonel Florian Ilinca, în deschiderea festivităţii.

După oficierea serviciului religios a urmat momentul cel mai aşteptat al întregii ceremonii, rostirea Jurământului militar şi rugăciunea de sacralizare a legământului.

„Depunerea Jurământului militar reprezintă o încununare a efortului depus de dumneavoastră pe timpul perioadei de pregătire militară generală, dar şi un angajament ferm de a continua această pregătire cu abnegaţie, dăruire şi devotament în etapa pregătirii de specialitate pentru a putea fi în măsură să vă îndepliniţi sarcinile specifice funcţiilor pe care le veţi ocupa.

Nu trebuie să uităm că în cariera militară trebuie să fim întotdeauna pregătiţi pentru a putea acţiona într-un mediu multinaţional întrunit, în situaţii complexe şi des schimbătoare, alături de parteneri şi aliaţi.

Fie ca acest moment să vă dea puterea şi inspiraţia de a vă angaja pe un drum mereu ascendent, cu dorinţa şi voinţa de a dobândi numai împliniri care să vă asigure permanent satisfacţia lucrului bine şi trainic făcut, spre bucuria dumneavoastră, a părinţilor dumneavoastră şi a noastră a tuturor” - a spus colonelul Marin Tudorică.

În încheiere a fost prezentat un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front, condus de caporalul Cristian Stanciu, şi batalionul a ieşit din „scenă” defilând pe ritmurile muzicii militare a garnizoanei Craiova.

„Am depus Jurământul militar în faţa patriei, părinţilor, prietenilor, familiei şi sunt foarte mândru de acest lucru. Următoarea etapă de pregătire o voi desfăşura tot la Batalionul 1, iar apoi mă voi îndrepta spre Bucureşti, la Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul” - a spus soldat Andrei Melinte.

„După aceste 10 săptămâni în care instructorii au fost mai degrabă părinţii noştri şi ne-au făcut să ne simţim ca într-o mare familie, găsesc dificilă plecarea pentru începerea celei de-a doua etape, la Piteşti. Am avut parte de exemple demne de urmat şi cu siguranţă îmi doresc în viitor să ajung ca ei. Până atunci, după încheierea celei de-a doua etape, îmi voi desfăşura activitatea la Baza 86 Aeriană „Bărăganul” - a menţionat soldat Alexandra Lungu.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

1 Decembrie – sărbătoarea de suflet a românilor - Bucureşti
1 Decembrie – sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 04.12.2023
Afişări: 27
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 01.12.2022
Afişări: 158
25 Octombrie - Ziua Armatei României
25 Octombrie - Ziua Armatei României
Publicat pe: 25.10.2022
Afişări: 148

25 OCTOMBRIE – ZIUA ARMATEI
Publicat pe: 28.10.2020
Afişări: 1,236

Citeşte şi:

Festival de Muzică Folk la Caracal
Publicat pe 22.05.2015
Cercul Militar din Caracal a fost marţi, 19 mai, organizatorul şi gazda celei de-a XIV-a ediţii a festivalului-concurs de muzică folk „Voci tinere”...
Soldaţii profesionişti care au început pregătirea în Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă depun Jurământul Militar
Publicat pe 18.12.2015
Vineri, 18 decembrie, cel mai tânăr contingent de militari care, în luna octombrie, a trecut pragul Centrului de Instruire pentru Artilerie Terestră...

Comentarii