Ziua Drapelului Naţional

Ridicarea pe catarg a Drapelului naţional în acordurile Imnului naţional

Vineri, 26 iunie, a fost înălţat pe catarg Drapelul naţional, simbolul suprem al naţiunii noastre, în Piaţa Tricolorului, situată în faţa Palatului Cercului Militar Naţional.

 

La începutul ceremoniei din Piaţa Tricolorului, organizată de  Ministerul Apărării Naţionale, Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti şi Primăria Capitalei a fost adus Drapelul naţional, binecuvântat de un preot militar şi ridicat pe catarg în acordurile Imnului naţional. 

Publicul a putut asista la un exerciţiu demonstrativ de mânuire a armei militarilor din Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

La eveniment au participat reprezentanţi ai tuturor categoriilor de forţe, reprezentanţi ai instituţiilor civile, militare şi religioase, ataşaţi militari străini acreditaţi la Bucureşti, veterani de război, cadre militare în rezervă şi în retragere, precum şi invitaţi.

Un moment special a fost cel în care întreaga asistenţă i-a urat la mulţi ani sublocotenentului (rtr.) Bogdan Ioan Petru, veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial, care chiar astăzi a împlinit vârsta de 90 de ani.

De asemenea, maiorul Petre Luca, voluntar în grupul „Invictus România”, a lansat o „provocare”: „Unul din stră-străbunicii tăi a luptat în Războiul de Independență! Unul din străbunicii tăi a luptat în Primul Război Mondial! Unul din bunicii tăi a luptat în Al Doilea Război Mondial! Se numesc eroi! Ai cel puțin un erou în familie care a luptat pentru România! Vrei să faci ceva pentru el/ea? Aleargă, pedalează sau mergi și depune un steag tricolor, o floare, o lumânare la mormântul său, ori la un monument!”. Astfel, steguleţe tricolore au fost depuse pe fiecare mormânt din Cimitirul Eroilor „Pro Patria”.

Seara, Muzica Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul” a susţinut un concert de muzică de fanfară, iar militarii au împărţit steguleţe trecătorilor şi au desenat tricolorul pe feţele copiilor.

În încheiere, militarii din grupul „Invictus” s-au alăturat celor din Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul”, care s-au retras cu torţe la sediul acestora din Bulevardul General Vasile Milea, Cotroceni.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 01.12.2022
Afişări: 128
25 Octombrie - Ziua Armatei României
25 Octombrie - Ziua Armatei României
Publicat pe: 25.10.2022
Afişări: 144

25 OCTOMBRIE – ZIUA ARMATEI
Publicat pe: 28.10.2020
Afişări: 1,221
Brigada 81 Mecanizată - Bistrița
Instrucția - gata pentru un nou start
Publicat pe: 14.01.2020
Afişări: 1,587

Citeşte şi:

Sosire la Monumentul Eroilor Căzuţi la Datorie în Teatrele de Operaţii şi pe Teritoriul României
Publicat pe 09.07.2015
Joi, 9 iulie, în cadrul campaniei "Pentru eroul meu" a grupului "Invictus" a avut loc un triatlon lansat de către M.Ap.N şi desfăşurat cu ocazia...
Comandantul de grupă explică situaţia tactică
Publicat pe 15.02.2015
În perioada 3-12 februarie, în poligonul de instrucţie "Olteniţa" al Batalionului 2 Infanterie "Călugăreni" s-au desfăşurat exerciţiile de tip STX şi...

Comentarii