"Invictus România" aleargă pentru veterani – finish pentru primul traseu

Primul traseu din cadrul Ştafetei veteranilor, susţinută de voluntari ai grupului "Invictus România",  s-a încheiat astăzi, la Sfântu Gheorghe.

La primele ore ale dimineţii, maiorul Ciprian Onuţ, din cadrul Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireşoaia”, a preluat ştafeta de la locotenentul Alin Lipalitov, din Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”.

Drapelul României a fost purtat pe o distanţă de peste 35 de kilometri de un grup de voluntari compus din militari şi reprezentanţi ai structurilor din cadrul sistemului naţional de apărare din garnizoana Sfântu Gheorghe, copii şi civili.

Grupul "Invictus" a fost primit în aplauzele publicului la ajungerea în faţa Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe, iar maiorul Ciprian Onuţ a înmânat Drapelul Naţional al României, simbol al jertfei şi demnității poporului român, veteranului de război căpitan (rtg.) Mircea Crăciun.

Ştafeta, constând în Drapelul Tricolor, va fi purtată de voluntarii "Invictus România" peste o mie de kilometri, pe patru din principalele trasee de eliberare parcurse în anul 1944 de Armata României, pentru eliberarea teritoriului naţional.

În fiecare dintre  localităţile de pe traseele unde s-au desfăşurat bătălii, purtătorii ştafetei vor înmâna Drapelul Tricolor veteranilor de război participanţi la bătăliile desfăşurate în cel de-Al Doilea Război Mondial, urmând ca acesta să fie predat autorităţilor locale şi arborat pe un edificiu reprezentativ pentru comunitate.

Purtătorii Ştafetei Veteranilor vor ajunge la Carei, pe 25 octombrie, în timpul ceremoniei care va avea loc la Ansamblul Monumental „Glorie Ostaşului Român”.

 

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 01.12.2022
Afişări: 83
25 Octombrie - Ziua Armatei României
25 Octombrie - Ziua Armatei României
Publicat pe: 25.10.2022
Afişări: 109

25 OCTOMBRIE – ZIUA ARMATEI
Publicat pe: 28.10.2020
Afişări: 1,185
Brigada 81 Mecanizată - Bistrița
Instrucția - gata pentru un nou start
Publicat pe: 14.01.2020
Afişări: 1,550

ZIUA NATO, la Statul Major al Forțelor Terestre
Publicat pe: 08.04.2019
Afişări: 2,078

Citeşte şi:

Militarii organizaţi voluntar în grupul " Invictus România " au luat startul vineri, 4 septembrie, în a doua ediţie a "Ştafetei Veteranilor". De data...
Ridicarea pe catarg a Drapelului naţional în acordurile Imnului naţional
Publicat pe 26.06.2015
Vineri, 26 iunie, a fost înălţat pe catarg Drapelul naţional, simbolul suprem al naţiunii noastre, în Piaţa Tricolorului, situată în faţa Palatului...
Sosire la Monumentul Eroilor Căzuţi la Datorie în Teatrele de Operaţii şi pe Teritoriul României
Publicat pe 09.07.2015
Joi, 9 iulie, în cadrul campaniei "Pentru eroul meu" a grupului "Invictus" a avut loc un triatlon lansat de către M.Ap.N şi desfăşurat cu ocazia...

Comentarii