Armata României, sărbătorită la Miercurea-Ciuc

Expoziţie cu echipamente din dotarea vânătorilor de munte

 

Duminică, 25 Octombrie 2015, pe platoul din faţa Palatului Administrativ din municipiul Miercurea-Ciuc, vânătorii de munte harghiteni au organizat şi prezentat publicului, cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei României, o expoziţie de armament, tehnică, echipamente şi materiale militare specifice din dotare.

Manifestarea a continuat cu ceremonia militară şi religioasă de comemorare a luptei şi jertfei armatei şi a poporului român pentru libertate şi independenţă, pentru unitate şi integritate naţională, desfăşurată la Monumentul Ostaşului Necunoscut de pe Bulevardul Timişoarei, la care au participat  reprezentanţii autorităţilor publice centrale şi locale, cadre militare în activitate, în rezervă şi retragere şi familiile acestora, reprezentanţi ai structurilor de apărare, ai instituţiilor de cultură, învăţământ, sănătate,  partide politice şi cetăţeni ai municipiului.

După primirea onorului, comandantul garnizoanei Miercurea-Ciuc, general de brigadă Marius Giurcă, împreună cu prefectul judeţului Harghita, Adrian Jean Andrei, au trecut în revistă Garda de Onoare. A urmat oficierea serviciului religios de către un sobor de preoţi, s-a dat citire mesajului ministrului apărării naţionale şi s-au rostit alocuţiuni referitoare la însemnătatea zilei de 25 Octombrie.

Ceremonia a continuat cu depunerile de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Ostaşului Necunoscut, activitatea încheindu-se cu defilarea Gărzii de Onoare şi prezentarea onorului de către Muzica Militară.

Detaşamentul de Onoare a fost constituit din militari aparţinând Brigăzii 61 Vânători de Munte "General Virgil Bădulescu" şi unităţilor subordonate din garnizoană.

Activităţi similare de comemorare s-au desfăşurat şi în garnizoanele Sfântu Gheorghe, Odorheiu Secuiesc şi Vatra Dornei.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

1 Decembrie – sărbătoarea de suflet a românilor - Bucureşti
1 Decembrie – sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 04.12.2023
Afişări: 43
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 01.12.2022
Afişări: 181
25 Octombrie - Ziua Armatei României
25 Octombrie - Ziua Armatei României
Publicat pe: 25.10.2022
Afişări: 156

25 OCTOMBRIE – ZIUA ARMATEI
Publicat pe: 28.10.2020
Afişări: 1,242

Citeşte şi:

Grupul de colindători ai Colegiului Naţional "Octavian Goga"
Publicat pe 15.12.2015
Colindele de Crăciun, transpunere laică şi artistică a cântărilor bisericeşti ce preaslăvesc naşterea Domnului Iisus, Fiul lui Dumnezeu, ne vestesc...

Comentarii