Ceremonial militar-religios la Cârlibaba

Comandantul Brigăzii 81 Mecanizate "General Grigore Bălan", general de brigadă Ovidiu–Liviu Uifăleanu, alături de primarul comunei, Gabriel Danciu

Sâmbătă, 7 februarie, s-a desfăşurat un ceremonial militar-religios la monumentul ostaşilor polonezi, în localitatea Cârlibaba din judeţul Suceava, cu ocazia comemorării a 100 de ani de la luptele Regimentului nr. 2 al Brigăzii a II–a a "Legiunilor poloneze". Cu această ocazie, au fost depuse coroane şi jerbe de flori

La ceremonial au participat Excelenţa Sa Marek Szczygiel, ambasadorul Republicii Poloneze la Bucureşti, reprezentanţi ai Parlamentului României, ai Ambasadei Republicii Poloneze la Bucureşti, ai organizaţiei minorităţilor poloneze,  comandantul Brigăzii 81 Mecanizate "General Grigore Bălan", general de brigadă Ovidiu–Liviu Uifăleanu, personal din cadrul MApN, reprezentanţi ai instituţiilor din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, partide şi formaţiuni politice, locuitori ai comunei Cârlibaba.

Distinşii oaspeţi au fost primiţi cu pâine şi sare, iar după acordarea onorului persoanelor oficiale şi salutul Drapelului de luptă, au fost intonate imnurile naţionale ale Poloniei şi României, ceremonialul continuând cu oficierea serviciului religios de către un sobor de preoţi.

În alocuţiunea rostită de ambasadorul Republicii Poloneze la Bucureşti, Excelenţa Sa a rememorat faptele de arme ale ostaşilor polonezi care au luptat acum 100 de ani pe aceste meleaguri româneşti şi a afirmat: "Ei nu s-au jertfit în zadar!". Totodată, a adus mulţumiri atât organizatorilor, personalului Brigăzii 81 Mecanizate "General Grigore Bălan", cât şi tuturor celor prezenţi.

Ceremonialul a continuat cu depuneri de coroane şi jerbe de flori şi s-a intonat cântecul polonez "I Brigade". Activitatea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare, constituită din militari de la Batalionul 812 Infanterie "Bistriţa", pe ritmurile Muzicii Militare a garnizoanei Bistriţa şi în aplauzele celor prezenţi.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

1 Decembrie – sărbătoarea de suflet a românilor - Bucureşti
1 Decembrie – sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 04.12.2023
Afişări: 35
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 01.12.2022
Afişări: 174
25 Octombrie - Ziua Armatei României
25 Octombrie - Ziua Armatei României
Publicat pe: 25.10.2022
Afişări: 153

25 OCTOMBRIE – ZIUA ARMATEI
Publicat pe: 28.10.2020
Afişări: 1,242

Citeşte şi:

Comentarii