Un sfert de secol de existenţă pentru Batalionul 495 Infanterie „Căpitan Ştefan Soverth”

Batalionul 495 Infanterie defilează în frunte cu comandantul, colonelul Laurenţiu Dumitru

Vineri, 4 decembrie, a avut loc o ceremonie prin care s-a sărbătorit împlinirea a 25 de ani de la înfiinţarea Batalionului 495 Infanterie „Căpitan Ştefan Soverth”.

La eveniment au participat: ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Dumitru Scarlat, foşti comandanţi ai batalionului, generali, ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, soldaţi şi gradaţi profesionişti, personal contractual civil din unitate şi invitaţi.

După intonarea Imnului naţional, comandantul batalionului, colonelul Laurenţiu Dumitru, a spus: „Un spirit mereu tânăr, dornic de performanţă şi veşnic în slujba ţării, Batalionul 495 Infanterie şi-a îndeplinit permanent sarcinile la un nivel de eficienţă ridicat, asigurând gradul de operabilitate necesar bunului mers al unităţii. De asemenea, toate realizările de până acum nu ar fi fost posibile fără munca, dăruirea, ambiţia şi dorinţa de a fi buni a tuturor generaţiilor care au făcut parte din acest batalion, împreună cu influenţa de excepţie a celor care au fost la comandă. Vreau să vă asigur că, aşa cum am făcut şi până acum, vom continua să răspundem întotdeauna <Prezent!> şi vom oferi tot ce avem mai bun pentru a duce la bun sfârşit misiunile încredinţate”.

La rândul său, ministrul apărării naţionale, în alocuţiunea sa, a urat succes şi i-a felicitat pe toţi cei care au făcut şi fac parte din Batalionul 495 Infanterie: „Vă mulţumesc pentru dedicaţia cu care vă faceţi datoria, pentru lungile perioade pe care le petreceţi în unitate sau în misiuni departe de cei dragi, şi pentru liniştea pe care, alături de ceilalţi militari ai armatei române, o asiguraţi românilor.”

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea militarilor Batalionului 495 Infanterie „Căpitan Ştefan Soverth”, iar apoi ministrul apărării naţionale a semnat în Cartea de Onoare a unităţii militare.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 01.12.2022
Afişări: 126
25 Octombrie - Ziua Armatei României
25 Octombrie - Ziua Armatei României
Publicat pe: 25.10.2022
Afişări: 143

25 OCTOMBRIE – ZIUA ARMATEI
Publicat pe: 28.10.2020
Afişări: 1,221
Brigada 81 Mecanizată - Bistrița
Instrucția - gata pentru un nou start
Publicat pe: 14.01.2020
Afişări: 1,587

Citeşte şi:

Militarii Batalionului 495 Infanterie se antrenează împreună cu militarii Batalionului 2 Infanterie, în poligonul de instrucţie din Cincu
Publicat pe 13.01.2016
Miercuri, 13 ianuarie, în marile unităţi şi unităţi din Forţele Terestre s-au desfăşurat festivităţi prin care s-a marcat începerea noului an de...
O echipă de specialişti aparţinând Centrului de Testare, Evaluare şi Cercetare Ştiinţifică pentru Armamente, din cadrul Agenţiei de Cercetare pentru...

Comentarii