Jurământ pentru România

Soldaţii profesionişti care au început pregătirea în Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă depun Jurământul Militar

Vineri, 18 decembrie, cel mai tânăr contingent de militari care, în luna octombrie, a trecut pragul Centrului de Instruire pentru Artilerie Terestră şi Artilerie Antiaeriană "Ioan Vodă" pentru iniţierea în taina armelor, a depus Jurământul de credinţă faţă de ţară.

Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa comandantului Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă "General Eremia Grigorescu", colonel prof.univ.dr. Alexandru Rizescu, a distinşilor reprezentanţi ai instituţiilor universitare, culturale şi economice locale, a comandanţilor de unităţi din garnizoana Sibiu, a ofiţerilor, veteranilor, rezerviştilor şi pensionarilor care şi-au desfăşurat activitatea în şcoală şi, nu în ultimul rând, a familiilor şi prietenilor care au dorit să fie aproape de ei în aceste momente de încărcătură morală deosebită.

Festivitatea a început cu salutarea Drapelului de luptă al unităţii şi trecerea în revistă a formaţiei, urmată de alocuţiunea comandantului Centrului de Instruire pentru Artilerie Terestră şi Artilerie Antiaeriană "Ioan Vodă" privind semnificaţia Jurământului militar şi oficierea serviciului religios. A urmat cel mai aşteptat moment al ceremoniei, depunerea Jurământului militar de către soldaţii profesionişti, legământ prin care aceştia şi-au exprimat adeziunea sacră, conştientă şi responsabilă de a participa, cu toată fiinţa şi conştiinţa lor la îndeplinirea misiunii fundamentale de apărare a patriei şi a valorilor democraţiei constituţionale. Jurământul depus a fost apoi sacralizat de către mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfinţia Sa dr. Laurenţiu Streza.

Tinerii militari care au depus Jurământul au fost felicitaţi de comandantul Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă "General Eremia Grigorescu", colonel prof.univ.dr. Alexandru Rizescu, de subprefectul judeţului Sibiu, doamna Anca Şandru, şi de doamna viceprimar al municipiului Sibiu, Corina Bokor.

După defilarea efectivului Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă, aflându-ne în spiritul apropiatelor Sărbători de Crăciun, elevii de la Liceul teoretic "Onisifor Ghibu" din Sibiu au interpretat un colaj de colinde, care au sădit în sufletul celor prezenţi acel sentiment sfânt pe care îl trăim la finele fiecărui an.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

1 Decembrie – sărbătoarea de suflet a românilor - Bucureşti
1 Decembrie – sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 04.12.2023
Afişări: 35
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 01.12.2022
Afişări: 174
25 Octombrie - Ziua Armatei României
25 Octombrie - Ziua Armatei României
Publicat pe: 25.10.2022
Afişări: 153

25 OCTOMBRIE – ZIUA ARMATEI
Publicat pe: 28.10.2020
Afişări: 1,242

Citeşte şi:

Comentarii