"CISM DAY-RUN" – Sportul poate aduce pacea

Joi, 18 februarie, în unităţile militare din Forţele Terestre s-a dat startul pentru manifestările sportive prilejuite de  aniversarea Zilei Consiliului Internaţional al Sportului Militar ("CISM DAY-RUN").

 Astfel, în toate garnizoanele, sute de participanţi din forţele terestre s-au alăturat milioanelor de militari din cele 133 ţări membre ale Consiliului Internaţional al Sportului Militar, inclusiv din România, care au participat în această zi la alergări pe distanţe scurte sau lungi, mers pe jos sau pe schiuri. Nu au contat aptitudinile lor fizice sau abilităţile sportive, indiferent de grade, funcţii, sex sau vârstă.

Organizat de către Consiliul Internaţional al Sportului Militar pentru prima oară în anul 2006, în scopul sărbătoririi datei de constituire a acestui organism internaţional, evenimentul din data de 18 februarie şi-a propus să promoveze, anual, practicarea sportului în armatele lumii şi, prin anvergura mondială a acţiunii, să contribuie la menţinerea păcii.

Până în prezent, în 83 de ţări s-a aniversat cel puţin o dată Ziua Consiliului Internaţional al Sportului Militar, permiţând crearea de relaţii durabile între organizaţiile militare şi civile, armate şi guverne.

Consiliul Internaţional al Sportului Militar este a doua organizaţie sportivă mondială după Comitetul Internaţional Olimpic şi este deschisă armatelor din întreaga lume.

Fondat în anul 1948 la  Nisa (Franţa), CISM are ca motto: "Prietenie prin sport" (Friendship through sport), iar obiectivele principale sunt promovarea sportului, a activităţilor de educaţie fizică în armatele lumii, şi a păcii pe întregul mapamond.

În fiecare an, CISM organizează competiţii sportive şi aplicativ-militare la nivel mondial, european şi regional, la care participă sportivi militari din ţările membre.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

1 Decembrie – sărbătoarea de suflet a românilor - Bucureşti
1 Decembrie – sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 04.12.2023
Afişări: 26
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
1 Decembrie, sărbătoarea de suflet a românilor
Publicat pe: 01.12.2022
Afişări: 158
25 Octombrie - Ziua Armatei României
25 Octombrie - Ziua Armatei României
Publicat pe: 25.10.2022
Afişări: 148

25 OCTOMBRIE – ZIUA ARMATEI
Publicat pe: 28.10.2020
Afişări: 1,236

Citeşte şi:

Sala de festivităţi a Statului Major al Forţelor Terestre a fost joi, 18 decembrie, gazda spectacolului "Vine, vine Moş Crăciun", organizat de Cercul...

Comentarii