Sportul te face mai fericit

Sportul te face mai fericit

Sportul te face mai fericit

Campionatul militar de orientare, cros, şah şi minifotbal a reunit în oraşul-istorie Alba Iulia loturile selecţionate ale colegiilor naţionale militare din Breaza, Câmpulung şi Alba Iulia.

În cea de-a doua zi a competiţiei, întrecerile continuă cu ambiţie şi tenacitate. Sportul îmbunătăţeşte abilităţile umane de bază, fizice şi mentale. Am avut parte de încă o zi efervescentă şi plină de spirit de competitivitate, în care s-au derulat probele de şah, cros şi minifotbal.

Ziua a început cu partidele de şah, unde elev caporal Ioana Dumitraş, din Alba Iulia, a  obţinut o victorie categorică în faţa elevei fruntaş Larisa Docuz, din Breaza. La masculin, elev Ioan Valentin Bratu, din Breaza, şi-a arătat din nou valenţele de şahist în faţa reprezentantului echipei din Alba Iulia, elev sergent Mihai Ilie. „Acesta este tot farmecul şahului. Într-o zi îi dai o lecţie adversarului, în următoarea primeşti tu o lecţie de la acesta”. (Bobby Fischer – jucător de şah american).

Sportul te face mai fericit. Asta au simţit, la finalul crosului de 2000 m, fetele din Alba Iulia, care au câştigat toate locurile de pe podium: elev sergent Bianca Pop, elev sergent Andreea Antonie, elev fruntaş Irina Gherheş. Proba de 3000 m la cros a băieţilor s-a încheiat cu plasarea pe podium a doi elevi din Câmpulung Moldovenesc: elev sergent Răzvan Tărîţă şi elev caporal Rareş Petrilă. Pe locul ale treilea s-a clasat elev fruntaş Eduard Statache, din Breaza.

Ziua s-a încheiat cu partida de minifotbal dintre echipa colegiului din Alba Iulia şi cea din Breaza. Abilităţile fizice ale elevilor din Breaza au făcut ca tabela de scor să se încline în favoarea acestora, cu scorul final de 3-1.

Competiţia continuă şi devine din ce în ce mai acerbă, pe măsură ce se apropie de final. Mâine vom avea încă o zi plină de acţiune, dinamică, în care va apărea o probă nouă: orientare individual, apoi vor urma ultimele probe de şah şi minifotbal.