Manifestări dedicate sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre, la Divizia 2 Infanterie "Getica"

Manifestări dedicate sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre, la Divizia 2 Infanterie "Getica"

Crosul militar "Run Forest"

În urma desfăşurării crosului militar "Run Forest" (traseu de 3-5 km), organizat de către Divizia 2 Infanterie "Getica" în data de 14 aprilie, au fost stabiliţi câştigătorii.

Astfel, la feminin, locul I a fost ocupat de către soldat Andreea Miriţă, iar la masculin, de către maistrul militar Laurenţiu Mirică, ambii din garnizoana Bobocu.

Competiţia s-a  înscris în seria manifestărilor dedicate sărbătoririi la 23 aprilie a Zilei Forţelor Terestre şi a avut ca scop atragerea personalului din unităţile militare în practicarea sportului în mod organizat, a valorificării în condiţii de competiţie a nivelului de manifestare a calităţilor motrice dobândite în procesul de instruire şi antrenament,  dar şi de a identifica personalul cu aptitudini fizice pentru practicarea sportului de performanţă.

Activităţile aniversare vor continua şi în perioada 18-22 aprilie, concomitent cu desfăşurarea proiectului "Armata – o şcoală altfel".

Astfel, în data de 19 aprilie, începând cu orele 09.00,  la sediul comandamentului Diviziei 2 Infanterie "Getica" se va desfăşura o ceremonie militară, la bustul mareşalului Alexandru Averescu, urmată de o expoziţie de tehnică, armament şi echipament militar, la care au fost invitaţi să participe elevi din şcolile şi colegiile buzoiene participanţi la proiectul "Şcoala altfel",  iar în data de 21 aprilie, o echipă formată din militari care au participat la  misiuni în teatrele de operaţii vor fi oaspeţii unor structuri de învăţământ  din municipiul Buzău şi Râmnicu Sărat (Liceul cu program sportiv "Iolanda Balaş Soter", Liceul Tehnologic "Grigore C. Moisil”, Liceul Tehnologic "Victor Frunză", Grupul Şcolar Agricol).

***

Ziua de 23 aprilie a devenit în conştiinţa poporului român o sărbătoare cu dublă semnificaţie: prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe – Purtătorul de Biruinţă şi, totodată, aniversarea Forţelor Terestre ale Armatei României.

Datorită virtuţilor sale deosebite (curaj, bărbăţie, demnitate), pe care le-a dovedit în timpul patimilor sale, Sfântul Gheorghe (fost general roman şi comandant al gărzii împăratului Diocleţian, persecutat de către acesta pentru credinţa la care nu a renunţat până la moarte) a devenit în scurt timp cel mai iubit şi cel mai cinstit mucenic creştin.

Marele voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, care avea o evlavie deosebită faţă de acest sfânt, l-a considerat ocrotitorul oştirii şi a întregii ţări a Moldovei. Această atitudine s-a extins în întreg spaţiul românesc, iar în zilele noastre, ca dovadă a cinstirii deosebite de care se bucură în creştinismul românesc, Forţele Terestre din Armata României au reînnoit evlavia domnitorului moldovean şi a oştirii sale, adoptându-l pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe ca ocrotitor şi patron spiritual.