Militarii din Piteşti au sărbătorit Ziua Copilului la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sfânta Filofteia”

Militarii din Piteşti au sărbătorit Ziua Copilului la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sfânta Filofteia”

Maior Cătălin BUNESCU
Publicat pe 02.06.2016

Elevii şi cadrele Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, participanţi activi la viaţa comunităţii locale, au sărbătorit copilăria şi copiii, oferind iubirea şi aprecierea lor celor 70 de copii din Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sfânta Filofteia”.

Miercuri, 1 iunie 2016, de Ziua Internaţională a Copilului, aceştia au adus zâmbetul pe buzele copiilor cu anumite deficienţe, aflaţi într-un program de educaţie specială, oferind acestora cadouri ce au constat în dulciuri şi băuturi răcoritoare. În demersul lor, au beneficiat şi de sprijinul firmei „Carrefour” - Piteşti.

 Iniţiativa militarilor, izvorâtă din misiunea lor de bază – aceea de a deveni cadre militare bine pregătite profesional, dar şi cu o bună educaţie civică – a vrut să ofere un model, un exemplu de cum se poate face viaţa mai uşoară şi cum ar trebui trataţi copiii, indiferent  dacă sunt mici sau mari, sănătoşi sau cu probleme speciale; totodată, a vrut să scoată în evidenţă un adevăr evident al vremurilor pe care le trăim, adevăr redat de omul de stat american Frederick Douglass: „Este mai uşor <să construieşti> un copil puternic, decât <să repari> un matur stricat”.