Sănătate prin sport

Sănătate prin sport

Sănătate prin sport

În perioada 25 aprilie – 30 septembrie are loc cea de-a doua ediţie a competiţiei sportive „Sănătate prin sport”.

Organizată de către Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă „Mihai Viteazul” (SAUL), în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş, concursul a reuşit să atragă 14 echipe sportive din toate unităţile şi instituţiile din sistemul naţional de apărare, siguranţă şi ordine publică din garnizoana Piteşti.

„Competiţia, aflată la cea de-a doua ediţie, şi-a propus încă de la început atât angrenarea unui număr cât mai mare de participanţi, menţinerea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între instituţiile garnizoanei Piteşti, cât şi promovarea imaginii instituţiei militare. Există o foarte bună colaborare între instituţii, iar în acest sens, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre <Basarab I> şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Argeş au venit în sprijin punând la dispoziţie bazele sportive proprii pentru volei şi minifotbal, celelalte probe urmând a se desfăşura în sala de sport a Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă   <Mihai Viteazul> şi la Cercul Militar Piteşti” - a spus iniţiatorul şi organizatorul competiţiei sportive, ofiţerul cu educaţia fizică militară de la SAUL, maiorul Marius Istrate. Comitetul de organizare este format din toţi comandanţii instituţiilor participante, iar preşedinte este colonelul Marian Bae, comandantul SAUL şi al garnizoanei Piteşti.

Echipele participante sunt următoarele:

- Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”;

- Batalionul 49 Apărare C.B.R.N. „Argeş”;

- Centrul 51 Transmisiuni;

- Direcţia Judeţeană de Informaţii Argeş;

- Depozitul 100 Carburanţi Lubrifianţi Bascov;

- Penitenciarul Colibaşi;

- Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă  „Mihai Viteazul”;

- Poliţia locală Piteşti;

- Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş;

- Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Argeş;

- Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Ion Jianu" din Piteşti;

- Depozitul 105 Muniţii Bascov;

- Jandarmeria Argeş;

- Centrul de Studii şi Păstrare a Arhivelor Militare Istorice.

 

Competiţia este compusă din campionatul de volei şi şah (care s-au încheiat deja), minifotbal (în desfăşurare),  tenis de masă şi fotbal tenis (ce vor avea loc pe parcursul lunii septembrie).

Volei

Campionatul de volei, desfăşurat în perioada 24 aprilie – 6 mai, a avut loc în sala de sport a Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” (SMMMSFT). Primul loc a fost câştigat de echipa SAUL, al doilea de către Batalionul 49 Apărare C.B.R.N. „Argeş”, iar cel de-al treilea de SMMMSFT.

Şah

Încheiat joi, 16 iunie, campionatul de şah şi-a stabilit primele trei locuri după cum urmează: locul întâi a fost obţinut de către p.c.c. Dan Zamfir de la Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Ion Jianu", locul al doilea de către comisarul-şef Liviu Ciobotea de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, iar cel de-al treilea de către p.c.c. Viorel David de la SMMMSFT.

În colaborare cu Asociaţia Judeţeană „Sportul pentru toţi”, etapa de şah din data de 26 mai a fost cuprinsă în „Move Week 2016”, un eveniment european anual, care promovează beneficiile unei vieţi active şi participarea regulată în sport şi activităţi fizice.

Minifotbal

Paisprezece echipe, câte şapte în două grupe, se luptă pentru câştigarea celei de-a doua ediţii a campionatului de minifotbal. Faza grupelor se apropie de final, saptămâna viitoare desfăşurându-se ultima etapă. După aceea, echipele aflate pe primele două poziţii vor merge mai departe în semifinale, respectiv finală. De asemenea, chiar şi echipele aflate pe ultimul loc în grupe vor juca un meci pentru a stabili ordinea clară a clasamentului final. Cu o etapă înainte de finalul fazei grupelor, pe primele două poziţii în grupa A se află Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş şi Jandarmeria Argeş, iar în grupa B, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş şi Centrul de Studii şi Păstrare a Arhivelor Militare Istorice. Pentru a sprijini desfăşurarea campionatului, Asociaţia Sportivă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a judeţului Argeş a pus la dispoziţie un teren sintetic pe care se desfăşoară partidele de fotbal.

Tenis de masă şi fotbal tenis

Începând cu data de 1 septembrie se vor desfăşura, timp de o lună, campionatele de tenis de masă şi fotbal tenis. Acestea vor avea loc în sala de sport a Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă „Mihai Viteazul”.