Medic român, mândru că poate lucra împreună cu militari străini, inclusiv americani

Medic român, mândru că poate lucra împreună cu militari străini, inclusiv americani

Sergent Cory GROGAN
Publicat pe 07.08.2016

Maiorul Claudiu Popescu, medic în Forţele Terestre Române

Maiorului Claudiu Popescu, medic în Forţele Terestre Române, i se simte emoţia în voce atunci când povesteşte că a fost recompensat cu un steag american, pe timpul misiunii executate în Afganistan, pentru activitatea desfăşurată într-un spital militar, în cooperare cu militarii americani.

Popescu spune că se poate mândri cu multe momente din cariera sa de medic militar în Afganistan. Drapelul american i s-a acordat ca simbol al mândriei de a lua parte într-o activitate comună şi de parteneriat, care este parte din ceea ce înseamnă a fi medic militar, mai ales într-o coaliţie.

MAIORUL MEDIC CLAUDIU POPESCU
Maiorul Claudiu Popescu, medic în Forţele Terestre Române
FOTO: seargent Cory GROGAN/ 115th Mobile Public Affairs Detachment

"În 2013 şi 2005 colaborarea a fost bună şi am fost foarte mândru că am fost persoana care a primit drapelul" - a spus Popescu. "Această distincţie înseamnă că eşti considerat parte dintre femeile şi bărbaţii americani care luptă sub culorile sale şi sunt foarte mândru de asta." El a mai adăugat  că a văzut multe pe timpul celor două misiuni în Afganistan, în 2005 şi 2013, şi una în Kosovo, în 2003, şi că este mândru de activitatea efectuată în calitate de medic. Popescu s-a bucurat de parteneriatele şi camaraderia pe care serviciul militar le implică.

Maiorul Popescu lucrează din nou cu americanii pe timpul exerciţiului "Saber Guardian – 16" la Cincu, România. "Saber Guardian – 16" este un exerciţiu militar multinaţional, la care participă apoximativ 2 800 de militari din zece state. El a declarat că relaţia sa cu echipa medicală americană la "Saber Guardian" a devenit foarte apropiată: "Echipa mea lucrează împreună cu echipa lor şi a fost decizia mea de a face o echipă mixtă aici, pentru că ştiu că putem învăţa unii de la alţii".

Maiorul Edward Eve, medic asistent la echipa de luptă a Brigăzii 116 Cavalerie din cadrul Gărzii Naţionale Idaho, compusă din unităţi aflate în Idaho, Montana şi Oregon, a declarat că există coeziune de lucru cu omologii români şi că maiorul Popescu are rolul-cheie ca aceasta să se întâmple. "Este foarte competent şi e plăcut să lucrezi cu el" -  l-a caracterizat Eve pe Popescu.

Maiorul Popescu spune că este primul din familia sa care face o carieră militară şi că şi-a dorit de mic să devină medic militar. "Am auzit o povestire, care face parte din istoria României, despre părintele medicinei militare, Carol Davila, a cărui muncă stă la baza medicinei militare şi care este, de asemenea, părintele medicinei româneşti. El m-a inspirat să dau examen la Institutul de Medicină Militară din România".

Maiorul Popescu îşi ia meseria foarte în serios, ştiind că viaţa are prioritate. "Este meseria noastră, misiunea noastră de a salva vieţi. Nu dorim să se întâmple nimic rău, dar dacă totuşi se va întâmpla, trebuie să fim pregătiţi" - a declarat el. "Sunt diferite momente, diferite locuri, diferiţi oameni, dar baza pentru parteneriatul dintre americani şi români rămâne foarte solidă".

SURSA: DVIDS »» http://bit.ly/2auDLvV
Trimiteţi-ne un e-mail pentru a ne îmbunătăţi traducerea: rft@forter.ro