Premiul special la Olimpiada Internaţională de Lectură pentru cantemirista de nota 10

Premiul special la Olimpiada Internaţională de Lectură pentru cantemirista de nota 10

Eleva plutonier-adjutant Iulia Condruz, pentru care dimensiunea literaturii ocupă o sferă privilegiată, a obţinut Premiul special la a treia ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Lectură, desfăşurată la Constanţa, în perioada 1-5 septembrie. Competiţia a fost organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice din România.

Iulia a avut la dispoziţie trei ore pentru a rezolva subiecte ce au vizat abordarea lecturii ca abilitate de viaţă, prin intermediul textului ficţional, nonficţional şi multimodal.

Atrasă de magia cuvântului scris - care înseamnă cunoaştere şi sensibilitate, efort intelectual şi libertate de exprimare - Iulia, o adolescentă specială, atât prin frumuseţea şi inocenţa specifice vârstei, cât şi prin pasiunea deosebită pe care o are, a ajuns, prin acea tensiune interpretativă, să devină una cu textele, să le interiorizeze, şi mai apoi să le dea sens, reuşind să fie distinsă cu Premiul special.

De altfel, acest rezultat nu este unul întâmplător. În palmaresul Iuliei, în domeniul atât de vast al literaturii se mai înregistrează performanţe notabile, precum: calificarea în fiecare an la faza naţională a Olimpiadei de Limbă, comunicare şi literatură română, iar în clasa a X–a şi calificarea la Olimpiada “Lectura ca abilitate de viaţă”.

În zborul spre culmile performanţei, Iulia a fost ajutată de doamna profesor  Irina Floştoiu, axul principal al pregătirii ei.

Felicitări, Iulia, doamnă profesor Irina Floştoiu, dragi părinţi!