Simpozion dedicat veteranilor de război, la Cercul Militar Timişoara

Simpozion dedicat veteranilor de război, la Cercul Militar Timişoara

Locotenent-colonel Daniel PÎRVU
Publicat pe 28.04.2015

Ansamblul Folcloric "Iedera" al Cercului Militar Timişoara a susţinut un concert de cântece populare

Pe data de 24 aprilie s-a desfăşurat în garnizoana Timişoara simpozionul organizat în cinstea şi onoarea veteranilor de război.

Ne-am bucurat să avem în mijlocul nostru pe distinşii veterani de război împreună cu elevi de elită ai Liceului Teoretic "Grigore Moisil" şi ai Liceului Teoretic "Vlad Ţepeş" din municipiul Timişoara, care au susţinut un recital de poezie.

Corul Facultăţii de Teologie din Timişoara, dirijat de părintele Laurian Popa, şi Muzica Militară a Brigăzii 18 Infanterie "Banat", dirijată de locotenentul Fănel Constantin au susţinut un minirecital de muzică patriotică. Activitatea s-a încheiat cu un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul Folcloric "Iedera" al Cercului Militar Timişoara.

Comandantul garnizoanei Timişoara, colonelul Cristian Dinulică, şi preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, filiala Timiş, general de brigadă (rtr.) Constantin Mărăcine, împreună cu alţi oaspeţi de onoare au oferit diplome de merit participanţilor, în semn de preţuire pentru implicarea şi recunoaşterea efortului depus pentru sărbătorirea şi omagierea distinşilor veterani.