Garnizoana Bistriţa îşi serbează veteranii

Garnizoana Bistriţa îşi serbează veteranii

Preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război, filiala Bistriţa-Năsăud,  general de brigadă (rtr.) Ioan Birişiu, împreună cu plutonierul-adjutant principal (rtr.) Ioan Curta

Cu ocazia aniversării zilei de naştere a veteranului de război, plutonier-adjutant principal (rtr.) Ioan Curta, care a împlinit în data de 24 martie venerabila vârstă de 97 ani, militarii din garnizoana Bistriţa au ţinut să-i ureze "La mulţi ani!".

Domnul Curta i-a primit acasă pe comandantul Centrului Militar Judeţean Bistriţa-Năsăud, colonel Florentin Belean, şi pe locţiitorul comandantului Brigăzii 81 Mecanizate "General Grigore Bălan", colonel Ioan-Marian Cristurean, care au înmânat veteranului de război o diplomă cu titlul "Decan de vârstă" al marii unităţi, o plachetă aniversară şi un cadou simbolic.

De asemenea, au fost prezenţi preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război, filiala Bistriţa-Năsăud,  general de brigadă (rtr.) Ioan Birişiu, cadre militare în activitate, rudele subofiţerului şi alţi invitaţi.

Plutonierul-adjutant principal (rtr.) Ioan Curta s-a născut la data de 24 martie 1918, în anul 1944 a luptat pe Frontul de Est făcând parte din efectivul Regimentului 40 Artilerie, iar între anii 1944-1948 a fost prizonier de război într-un lagăr sovietic. Am ascultat cu emoţie amintirile pe care le-a depănat în prezenţa noastră şi l-am admirat pentru curajul cu care a reuşit să treacă peste greutăţile pe care le‑a întâmpinat.

A fost un moment emoţionant şi, pe această cale, militarii din garnizoana Bistriţa doresc să-i aducă sincere mulţumiri pentru eforturile şi sacrificiile pe care le-a făcut de-a lungul timpului, dorindu-i multă sănătate, alături de un sincer "La mulţi ani!".