"22 Push-up Challenge"

"22 Push-up Challenge"

22 Push-up Challenge

"22 Push-up Challenge" este o provocare iniţiată în anul 2011 de un veteran american care şi-a dorit să sensibilizeze opinia publică în ceea ce priveşte suicidul printre veteranii şi participanţii la acţiuni militare, afectaţi de stresul post-traumatic.

Cifra „22” a fost aleasă datorită statisticilor care au arătat că în Statele Unite ale Americii, în jur de 22 de veterani se sinucid zilnic. Distribuirea pe paginile de socializare a filmuleţelor cu militari sau civili care execută 22 de flotări are ca scop oferirea unui sprijin moral celor care au fost afectaţi de sindromul stresului post-traumatic, în urma participării la acţiuni militare.

Studenţii Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" au fost provocaţi să intre în această competiţie de către colegii lor din cadrul  Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” din Republica Moldova. Au răspuns acestei provocări şi au executat 22 de flotări în semn de respect pentru militarii veterani care duc acţiuni de luptă în teatrele de operaţii.

Pentru ca acest proiect de suflet să meargă mai departe şi pentru că militarii veterani merită respect şi preţuire fără graniţe, la rândul lor, cadeţii sibieni i-au provocat pe colegii lor din cadrul Academiei Forţelor Terestre "General Tadeusz Kosciuszko" din Wroclaw, Polonia, universitate cu care Academia Forţelor Terestre are o foarte bună colaborare, la executarea a 22 de flotări.