Performanţă răsplătită

Performanţă răsplătită

Georgiana LUPU
Publicat pe 31.05.2018

Elevul sergent Andrei-Alexandru Savin din Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc a fost admis la United States Air Force Military Academy, Colorado Springs.

Elevul ştefănist a înregistrat de-a lungul celor patru ani de liceu rezultate remarcabile la învăţătură. În clasa a IX-a a participat la Concursul Naţional de Fizică „Marian Dacian Bica”, unde a obţinut locul al III-lea şi medalia de bronz. În acelaşi an a mai obţinut locul al III-lea la Olimpiada Judeţeană de Matematică şi la Concursul Naţional de Referate şi Comunicări Ştiinţifice „Ştefan Procopiu”.

De asemenea, în anul şcolar 2015, la Concursul Naţional de Referate şi Comunicări Ştiinţifice „Ştefan Procopiu”, Andrei, în echipă cu Alexandru Spânosu a obţinut locul I la secţiunea tehnologie, iar împreună cu George Hariga a urcat pe podium, câştigând medalia de argint la Concursul Naţional de Fizică „Marian Dacian Bica”. Printre performanţele din acelaşi an se numără locul I la etapa pe judeţ şi menţiune la faza naţională a concursului de robotică CANSAT.

Începând din clasa a X-a,  Andrei  s-a situat pe podiumul câştigătorilor la Olimpiada de Lingvistică, clasându-se succesiv pe locurile I, III şi II. Din pasiune pentru ştiinţele exacte, a participat la Concursul Internaţional de Informatică şi Gândire Computaţională, unde s-a calificat în etapa finală.

Ca urmare a rezultatelor deosebite la învăţătură, elevul câmpulungean a fost selecţionat să participe timp de două luni la un schimb de experienţă cu şcoala parteneră din localitatea Leiria, Portugalia, în cadrul programului european „Erasmus+ Body”.

Vorbind despre performanţele sale şcolare şi extraşcolare, profesor Mădălina Duminică afirmă: „Andrei-Alexandru Savin este o persoană sclipitoare, mereu în căutarea excelenţei. Îşi propune obiective greu de atins, dar depune eforturi, uneori aproape supraomeneşti, pentru a le atinge. Visul lui a fost să ajungă la USAFA, astfel că am toată încrederea că va avea un viitor strălucit”.

Andrei continuă tradiţia reuşitelor în United States Air Force Military Academy, unde anul trecut au fost admişi doi absolvenţi ai Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare”: Cristian Hanciuc şi Mihai Hanganu. În aceeaşi academie au mai studiat Adrian Aionesei, din promoţia 2013 şi Andrei Măcărescu, din promoţia 2005.

Pregătirea continuă şi responsabilă, începută încă din primii ani de liceu, a constituit premisa unor cariere de succes. Pentru liceenii militari câmpulungeni, aceste rezultate reprezintă un exemplu pentru viitoarea lor carieră militară.