Cercetaşii Batalionului 32 Cercetare-Supraveghere ”Mircea”, locul III la ”ROZA CERCETAŞILOR”, etapa pe Statul Major al Apărării

Cercetaşii Batalionului 32 Cercetare-Supraveghere ”Mircea”, locul III la ”ROZA CERCETAŞILOR”, etapa pe Statul Major al Apărării

Plutonier Marius BUDESCU
Publicat pe 23.10.2018

În perioada 15-19 octombrie, la  Batalionul 26 Cercetare-Supraveghere Montană ”Avram Iancu” s-a desfăşurat competiţia militar-sportivă, faza pe SMAp, ”ROZA CERCETAŞILOR – 2018”. 

La activitate au participat câştigătorii etapelor pe regimente şi brigăzi, unde cercetaşii Batalionului 32 Cercetare-Supraveghere ”Mircea” au obţinul locul III.

În cadrul competiţiei, cercetaşii s-au întrecut în cadrul a două probe: de anduranţă şi de specialitate. Proba de anduranţă s-a desfăşurat pe un traseu de aproximativ 30 de kilometri, pe parcursul căruia concurenţii au trecut anumite probe practice, dintre care amintim: deplasarea după azimut, orientarea cu harta în teren,  identificarea unor obiective. Cea de-a doua probă de specialitate a constat în rezolvarea, în cadrul unor ateliere, într-un interval de timp, a unor probleme specifice cu care militarii se pot întâlni în mediul operaţional, precum şi acordarea primului ajutor,  aruncarea grenadelor, topografie şi executarea unor şedinţe de tragere.

Pentru sublocotenentul Tudor Ciorbea, ”... participarea la <Roza Cercetaşilor> a fost o experienţă plăcută, unde ne-am aprofundat cunoştintele militare pe linie de specialitate şi am putut promova  spiritul de fair-play”.

Obiectivele urmărite au fost atât creşterea nivelului de pregătire al militarilor participanţi, cât şi perfecţionarea deprinderilor fizice şi psihice  în diferite situaţii sau scenarii tactice.

”Locul III este o onoare pentru mine la <Roza Cercetaşilor>, a fost o competiţie destul de grea, unde a trebuit să concurăm cu cele mai bune loturi ale Armatei României” – a declarat plutonierul Călin Strizu.

La activitatea de premiere s-a reiterat importanţa recompensării şi promovării celor mai bine pregătiţi militari din Armata României.