Campionatul militar de pentatlon, etapa pe forţele terestre

Campionatul militar de pentatlon, etapa pe forţele terestre

Maior George POPA
Publicat pe 13.05.2015

În prima zi a Campionatului militar de pentatlon, participanţii au parcurs prima probă a competiţiei, pista cu obstacole

În perioada 12-15 mai, în garnizoana Brăila se desfăşoară etapa pe Forţele Terestre a Campionatului militar de pentatlon, ediţia 2015.

Probele aplicativ-militare şi sportive la care fiecare concurent trebuie să participe constau în: alergare în teren variat (8 km la masculin, respectiv 4 km la feminin), trageri cu armamentul individual din dotare, pista cu obstacole, înot şi aruncarea grenadelor de mână. Loturile sportive din unităţile militare participante sunt formate atât din concurenţi de sex masculin, cât şi din concurenţi de sex feminin, în conformitate cu regulamentul de desfăşurare al competiţiei.

În prima zi de concurs, participanţii au parcurs prima probă a competiţiei, pista cu obstacole. Astăzi, 13 mai, militarii se întrec la proba de înot şi aruncarea grenadelor de mână de exerciţiu.

Câştigătorii etapei pe Forţele Terestre vor participa, în perioada 25-28 mai, la etapa finală pe Ministerul Apărării Naţionale, care va avea loc la Sibiu.