Onor sublocotenentului (p.m.) Valerică Leu

Onor sublocotenentului (pm) Valerică Leu

Monumentul eroului sublocotenent (p.m.) Valerică Leu

În semn de recunoştinţă pentru sacrificiul suprem dat de eroul sublocotenent (p.m.) Valerică Leu în teatrul de operaţii Afganistan, noi, militarii Batalionului 229 Sprijin Logistic Braşov, am organizat marţi, 12 mai, o ceremonie militară şi religioasă de comemorare a cinci ani de la pierderea camaradului nostru.

Memoria eroului a fost cinstită deopotrivă de familia acestuia şi de reprezentanţi ai Secţiei 229 Mentenanţă Echipamente Militare Braşov, prezenţi la eveniment.

Monumentul ridicat în memoria eroului sublocotenent (p.m.) Valerică Leu în incinta batalionului a constituit locul unde toţi cei prezenţi i‑au adus omagiu fostului camarad, prin păstrarea unui moment de reculegere, depunerea de coroane şi jerbe de flori şi defilarea Detaşamentului de onoare al unităţii.

Solemnitatea evenimentului ne-a reamintit momentele prin care a trecut sublocotenentul (p.m.) Valerică Leu când şi-a riscat viaţa pentru salvarea unui copil afgan dintr-o zonă periculoasă, pe timpul executării unei misiuni de patrulare în teatrul de operaţii Afganistan, desfăşurată în cadrul Batalionului 33 Manevră din Brigada 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa".