A doua zi a Oimpiadei de Vară dintre colegiile naţionale militare

A doua zi a Olimpiadei de Vară dintre colegiile naţionale militare

Tenis de masă – Câmpulung Moldovenesc (stânga) – Breaza

Elevii colegiilor militare participante la Olimpiada de Vară a Sportului Militar Liceal şi profesorii acestora au fost nerăbdători ca cea de-a doua zi competiţională să înceapă. Au oferit ultimele indicaţii înainte de probe şi şi-au pregătit elevii pentru meciurile de volei, handbal, baschet, tenis de masă şi probele de atletism.

Sala de sport a Colegiului Naţional Militar „Mihai VIteazul” a fost aglomerată încă de dimineaţă pentru că acolo au avut loc meciurile de tenis de masă. Situaţia nu a fost diferită faţă de ziua precedentă, brezenii reuşind din nou să îşi câştige meciurile. Eleva fruntaş Luiza Potecă, din Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”, şi-a câştigat cele două meciuri, fapt ce a menţinut-o pe prima poziţie a clasamentului. Eleva sergent Aurora Pavel, din Alba Iulia, a avut aceeaşi performanţă ca în ziua precedentă, iar locul al treilea a revenit elevei fruntaş Iulia Anişca, din Câmpulung. Şi la băieţi situaţia a fost similară. Elevul caporal Florin Ţugui, din Breaza, şi-a menţinut prima poziţie a clasamentului cu două victorii, elevul albaiulian Claudiu Truşcă a câştigat categoric în faţa elevului Tiberiu Paşcu din Câmpulung, acesta impunându-se cu 4-0 şi rămânând pe poziţia a doua. La fel ca în prima zi a competiţiei, elevul câmpulungean a rămas pe locul al treilea.

Prima probă de atletism a zilei a început cu cei 200 m plat. Dacă ieri elevul caporal Călin Balabaştiuc se clasase pe locul doi, iată că de această dată ambiţia şi-a spus cuvântul şi a reuşit să obţină primul loc. În spatele său au urmat elevul caporal Mădălin Chiva, din Breaza, şi elevul sergent Codruţ Ceaureanu, din Alba Iulia.

Grupul de suţinători s-a mişcat rapid pentru că tocmai era anunţată proba de săritură în lungime. Elevul caporal Liviu Burlică şi elevul sergent Andrei Sima, ambii din echipa gazdă, au cucerit primele două locuri de pe podium, în sunetul asurzitor al aplauzelor şi strigătelor de încurajare ale colegilor prezenţi. Chiar dacă a fost accidentat, elevul caporal Ionuţ Peptea, din Breaza, a obţinut locul trei.

Cea de-a treia probă a atletismului, 800 m plat, a scos din nou în evidenţă pregătirea intensă a băieţilor de la Breaza. Elevul  Eduard Statache şi elevul sergent Ciprian Cusutură au trecut primii linia de sosire. Au fost urmaţi de elevul fruntaş Rareş Petrilă şi de elevul caporal Răzvan Tarîţă, ambii din Câmpulung, şi de elevul sergent Daniel Galdea şi elevul sergent Raul Şerban, din Alba Iulia.

În final, 4 x 400 m plat, ultima probă a atletismului. Elevii din Breaza s-au mobilizat mai eficient şi au reuşit să câştige această probă.  Pe locul doi s-au aflat elevii gazdă, iar locul al treilea a revenit elevilor din Câmpulung Moldovenesc.

Seara a adus din nou patru meciuri foarte importante pentru definirea clasamentului final: volei masculin şi feminin, handbal şi baschet.

Volei: Câmpulung Moldovenesc – Breaza

Masculin: 3-1

Feminin: 3-0

Handbal:

Dacă tot timpul cei din Alba Iulia au dat impresia că pot controla meciul şi că nu au cum să piardă, iată că pe finalul acestuia, elevii câmpulungeni s-au mobilizat foarte bine şi au reuşit să revină, să răstoarne scorul, şi să câştige o partidă pe care gazdele credeau că o au în mână.

Alba Iulia- Câmpulung Moldovenesc 25-27

Baschet:

Câmpulung Moldovenesc – Breaza 78-54