Dăruire totală în cea de-a treia zi a Spartachiadei colegiilor militare

Dăruire totală în cea de-a treia zi a Spartachiadei colegiilor militare

Olimpiada de Vară a Sportului Militar Liceal: Triatlon - tragere

Pe lângă ultimele meciuri de volei, baschet şi handbal, cea de-a treia zi a Olimpiadei de Vară a Sportului Militar Liceal a adus două probe noi:  triatlon – tragere şi aruncarea grenadelor, acestea fiind foarte importante pentru elevii militari care au încercat să mai recupereze puncte, să urce în clasament sau să-şi consolideze poziţiile.

Prima probă cu care a început ziua a fost cea de triatlon - tragere. După ce seriile şi-au consumat toate cartuşele, pe primul loc al clasamentului se aflau gazdele, urmate îndeaproape de cei de la Câmpulung şi Breaza. La această probă s-a evidenţiat elevul sergent-major Ciprian Cusutură, din Breaza, care a „împuşcat” 82 de puncte.

Proba aruncării grenadelor a arătat o altă latură a elevilor militari. Dacă la tragerile precedente, elevii albaiulieni erau pe primul loc, iată că aici au obţinut cea de-a treia poziţie, în timp ce elevii Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” s-au clasat pe prima, iar elevii din Breaza pe cea de-a doua poziţie. Cel care s-a remarcat la această probă a fost elevul fruntaş Andrei Alexandru Nedelcu, tot din Breaza, care, deşi cu emoţii, a reuşit să obţină 95 de puncte.

În ultima partidă de volei masculin dintre Alba Iulia şi Breaza, meci încheiat cu scorul de 3-0 în favoarea gazdelor, albaiulienii şi-au luat revanşa faţă de susţinători, după înfrângerea pe care au suferit-o în meciul împotriva elevilor din Câmpulung Moldovenesc, din prima zi a competiţiei. De asemenea, şi fetele au obţinut o victorie împotriva elevelor de la Breaza. Scor final, 3-1 pentru gazde.

Tot în aceeaşi zi a avut loc şi ultimul meci de handbal dintre  gazde şi Breaza. Chiar dacă prima repriză s-a terminat în favoarea albaiulienilor, care au jucat chiar şi în patru oameni, iată că finalul i-a prins în avantaj pe elevii din Breaza, iar scorul final a fost în favoarea acestora, 26-28. „Am avut parte de un meci echilibrat, iar echipa albaiuliană a fost foarte bine organizată. M-am aşteptat la acest rezultat pentru că am muncit foarte mult împreună cu elevii mei, care nu au mai ştiut ce a fost acela weekend sau vacanţă” - a spus Leo Stanciu, antrenor al Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza.

După ce meciul de handbal s-a terminat, au intrat pe teren echipele de baschet ale aceloraşi colegii. Primul sfert a aparţinut albaiulienilor, dar meciul s-a echilibrat în următorul. Ultimele două sferturi au stabilit scorul final 66-55, în favoarea albaiulienilor. „Ştiam că echipa adversă este una muncitoare, cu mulţi sportivi talentaţi pe care îi apreciez şi mi-a plăcut devotamentul cu care au luptat până la final” - a spus antrenorul echipei de baschet, Valentin Urian.